Innenriks

Fire siktet for drap eller medvirkning til drap i Lørenskog

Fire personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en person ble funnet død i en bil i Lørenskog natt til fredag.

Politiet ble varslet om det de betegner som et mistenkelig dødsfall natt til fredag.

De fikk melding om en død person i en bil som sto i et parkeringshus på Lørenskog. Politiet rykket ut til funnstedet og traff der fire personer sammen med den avdøde. De fire ble først pågrepet for brudd på våpenlovgivningen, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

– På bakgrunn av undersøkelser på stedet samt andre opplysninger i saken ble det igangsatt etterforskning og hvor siktelsene ble utvidet til brudd på straffeloven paragraf 287 «for å ha unnlatt etter evne å hjelpe en person som var i åpenbar fare for å miste livet». De siktede ble fredag ettermiddag avhørt opp mot siktelsen og har ikke erkjent straffskyld, skriver politiet.

Fremstilles for fengsling

Alle de fire har knyttet seg til åstedet og den avdøde, og de ble fredag kveld siktet for drap eller medvirkning til drap. Det skjedde på bakgrunn av undersøkelser på stedet og andre opplysninger i saken, opplyser politiet.

Ingen av de fire er avhørt opp mot siktelsen om drap eller medvirkning til drap. Alle de fire fremstilles for varetektsfengsling i Romerike og Glåmdal tingrett fra klokka 12 lørdag ettermiddag.

Politiet iverksatte først undersøkelser av hendelsen fredag morgen, men på det tidspunktet var det ifølge politiet ingenting som tydet på at det hadde skjedd en straffbar handling.

Erkjenner ikke straffskyld

Alle de siktede nekter straffskyld, ifølge flere medier.

– Han erkjenner ikke straffskyld og har forklart seg for politiet i avhør, sier advokat Hilde Mo til Romerikes Blad. Hun forsvarer en av de siktede.

Advokat Annette Myrhaug forsvarer en annen av de siktede og opplyser til avisen at hennes klient nekter skyld etter siktelsen.

– Min klient erkjenner ikke noen form for straffskyld for noen forhold knyttet til dødsfallet, sier advokat Ole Kristian Ringnes, forsvareren til den tredje siktede i saken.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Eirik Gjerstadberget til NRK. Han er forsvarer for den fjerde siktede.

Mer fra Dagsavisen