Innenriks

Verrett svarer på kritikken

I en direktesendt video på Instagram svarer Durek Verrett på kritikken han har fått etter at han fredag delte en video om at ånder kan ta bolig i barn.

– Det er alltid nordmennene, som ikke er utdannet innen spiritualisme. De tror de kan fortelle meg hva jeg skal gjøre. Det er interessant og veldig fascinerende, sier han i en Instagram-video som Dagbladet refererer fra.

Verrett mener at folk som reagerer, «ikke forstår» hans «spirituelle verden» og sjamanisme.

– Dere aner ikke hvor mange sterke reaksjoner jeg får. De tror jeg prater om eksorsisme, sier han.

Tar avstand for medieframstilling

Durek Verretts manager Simon Eriksen Valvik understreker i en uttalelse til NTB at innholdet i videoen Verrett publiserte, er laget for den selverklærte sjamanens følgere og tilhengere, som er kjent med metodene hans og hans forståelse og praksis av sjamanisme.

– Durek tar avstand fra eksorsisme og hvordan innholdet i videoen blir fremstilt gjennom mediene. I sjamanistiske termer refererer «entitet» til ulike former for energi eller bevissthet, som Durek oppfatter som energier som påvirker mennesker. Hans intensjon er alltid å hjelpe mennesker gjennom behandling forankret i oppriktig kjærlighet, sier Valvik.

Han presiserer videre at Durek Verrett og Märtha Louise ikke representerer institusjonen kongehuset. Dureks meninger og ytringer gir uttrykk for nettopp hans meninger og ytringer, ikke Märtha Louises eller kongehusets.

Kritikk

Det var fredag at prinsesse Märtha Louises forlovede Durek Verrett publiserte videoen hvor han sier at ånder kan ta bolig i barn og ga råd om hvordan man kan kvitte seg med disse vesenene.

Videoen har fått kritikk blant annet fra Aftenpostens kommentator Therese Sollien, som har skrevet en kritisk kronikk med tittelen «Sjaman Durek når nytt bunnivå».

Les også: Verrett-video vekker engasjement


Mer fra Dagsavisen