Innenriks

Pia Tjelta fikk pris for beste skuespiller

Pia Tjelta er tildelt prisen for beste skuespiller under fredagens Gullruten-utdeling. Prisen fikk hun for rollen i serien Made in Oslo sendt på Viaplay.

Tjelta danket ut Henriette Steenstrup (Pørni), Kristian Repshus (Kids in Crime), Maria Austgulen (Nede), Nina Ellen Ødegård (Etterglød) og Thorbjørn Harr (Etterglød) i kamp om prisen.

– Det hadde jeg på ekte ikke trodd. Tusen millioner takk, sa 45-åringen fra scenen.

I serien spiller Tjelta hovedrollen som Elin, som driver en fertilitetsklinikk med eksmannen sin. Selv klarer hun ikke bli gravid, men nekter likevel på gi opp drømmen om å få barn.

Serien har høstet god kritikk og er nominert i åtte klasser foran utdelingen, blant dem i kategorien beste dramaserie. Tjelta vant i fjor høst Seriekritikerprisen for rollen.

Med fredagens pris har 45-åringen vunnet Gullruten-pris to år på rad. I fjor vant hun prisen for beste birolle for rollen som Ingrid i NRK-serien Lykkeland, men ikke lenge etter kom et skår i gleden. Gullruten-statuetten ble nemlig frastjålet på etterfesten.

– Det var en fyr som jeg hadde en del kontakt med etterpå. Han var veldig lei seg for at han synes det var en så morsom idé der og da. Så han sendte meg Gullruten tilbake i posten, sa Tjelta til TV 2 før showet.

– Den har fått litt hard medfart. Jeg tenkte at det var en dårlig spøk som noen synes var en god idé der og da. Han er 100 prosent tilgitt, tilføyde hun.

45-åringen var også nominert til beste skuespiller i 2019 for innsatsen i Lykkeland, men tapte da for motspiller Anne Regine Ellingsæter.

Mer fra Dagsavisen