Innenriks

Kongeparet til stede på jubileumsfeiring i København

Kong Harald og dronning Sonja var lørdag kveld på plass i Det kongelige Teater i København i anledning dronning Margrethes feiring av 50 år på tronen.

På det ærverdige teateret var det lørdag kveld duket for gallaforestilling blant annet med innslag fra flere kjente teaterstykker, ifølge det danske kongehuset.

Der var også kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige blant gjestene. Den særdeles lange gjestelisten viser også resten av den danske kongefamilien i tillegg til medlemmene av den danske regjeringen og mange andre.

Dronning Elizabeths brå bortgang torsdag denne uken medførte at den danske feiringen ble noe nedskalert i respekt for den britiske dronningen. En vaktparade og vinking fra slottsbalkongen er blant punktene som ble avlyst. En konsert i sentrum lørdag kveld ble også avlyst.

Dronning Margrethes jubileum fant egentlig sted i januar, men da utgikk store deler av feiringen på grunn av koronapandemien.

Etter dronning Elizabeths bortgang er dronning Margrethe av Danmark (82) Europas lengstsittende monark. Hun er også den eneste kvinnelige monarken i verden.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen