Innenriks

Ap tilbake, Frp og SV fram på målingene i juni

Arbeiderpartiet fortsetter nedturen på meningsmålingene i juni, mens SV og Fremskrittspartiet går fram.

Foto: Javad Parsa / NTB

Det største regjeringspartiet har en oppslutning på bare 21,5 prosent på gjennomsnittet av meningsmålingene publisert i juni, viser oversikten på nettstedet Poll of polls. Det er en nedgang på 1,2 prosentpoeng siden mai og det laveste siden februar i fjor. Sammenlignet med valgresultatet har partiet tapt seg 4,7 prosentpoeng.

Regjeringspartner Senterpartiet får en oppslutning på 7,2 prosent i juni, noe som er ørlite høyere enn oppslutningen i mai.

Situasjonen er en annen for partiet regjeringen forhandler budsjett med, nemlig SV. De øker oppslutningen med 1 prosentpoeng til 9,1 prosent.

Samlet er støtten til partiene som har mest å si for styringen av landet så vidt lavere enn i mai (0,1 prosentpoeng), men siden valget i fjor har de tre partiene tapt hele 9,6 prosentpoeng.

På den andre siden av gulvet er det Fremskrittspartiet som klatrer mest, med 1,4 prosentpoeng til 14,3 prosents oppslutning, mens Høyre får 27,1 prosent (-0,2).

For de andre partiene er det også bare små endringer. KrF får 3,2 prosent (-0,6), Venstre 4,6 (-0,2), MDG 3,5 (+0,1) og Rødt 5,9 (-0,5).

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen