Innenriks

Kraftig brann i hybelbygg i Hamar – flere evakuert

Et hybelhus i Hamar med sju beboere er evakuert etter det brøt ut kraftig brann i bygningen torsdag kveld. Beboere i to nabohus er også evakuert.

Klokka 20.10 skriver politiet at det fremdeles brenner kraftig i bygningen og at ytterligere to bygg er evakuert.

– Brannvesenet skumlegger nå nabobyggene for å hindre spredning, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt.

Klokka 19.56 meldte politiet at fem av sju beboere er evakuert, og at de to andre er gjort rede for. Ingen er meldt skadd.

Kriseteam

Alle nødetater rykket ut til adressen i Kornsilovegen i Hamar. Bygningen består av et næringslokale på grunnplanet og inneholder også flere hybler.

Hamar kommune har satt ned kriseteam i forbindelse med brannen, skriver Hamar Arbeiderblad. De skal ivareta berørte, skaffe nødvendig hjelp og midlertidig bosted.

Stor brannfare

Bjaanes sier til NTB at politiet ble varslet om brannen klokka 19.30 torsdag kveld, og at alle nødetatene rykket til stedet med store ressurser.

– Det er full overtenning, meldte Innlandet politidistrikt om hendelsen klokka 19.39.

I hele Sør-Norge er det sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare med lokal fare for gress- og lyngbrann. Faren vil vedvare til det kommer nedbør av betydning, skriver Yr i varselet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen