Innenriks

Folkehjelpen: – En påske uten alvorlige hendelser

Til tross for flere alvorlige snøskred og ulykker før påske, har det i løpet av påsken kun vært én leteaksjon for mannskapene i Norsk Folkehjelp.

– Vi har heldigvis ikke hatt noen alvorlige ulykker i påsken. Til sammen har våre frivillige redningsmannskaper rykket ut på 50 oppdrag, og det er et helt normalt nivå, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Vegard Eidissen Lindbæk, i en pressemelding.

Rett før påsken gikk det flere alvorlige snøskred rundt om i Norge, hvor blant annet tre franskmenn i 60-årene døde i et snøskred i Lyngen forrige torsdag. Gjennom påsken er det blitt meldt om stor snøskredfare i hele landet, og redningsorganisasjoner har advart nordmenn mot å ferdes i skredutsatte områder.

Men i løpet av høytiden har det kun vært én leteaksjon for mannskapene i Norsk Folkehjelp.

– Av de oppdragene vi har hatt, har det vært en del skiløpere og skikjørere som har vært uheldige og skadd seg. De har vi gitt førstehjelp og transportert med snøscooter til vei, slik at de kan fraktes videre til legevakt, sier Eidissen Lindbæk.

– Alle kan være uheldige, så med tanke på hvor fint været har vært og hvor mange som har vært ute i fjellet de siste dagene, kan vi bare konkludere med at folk har vært veldig flinke denne påsken, tilføyer han.

Norsk Folkehjelp opprettholder påskeberedskapen helt til mandag, før de går tilbake til normal beredskap igjen, opplyser Eidissen Lindbæk.

Mer fra Dagsavisen