Innenriks

Fremskrittspartiet vil tvinge gjennom skjenkeåpning

Frp legger onsdag fram et forslag for Stortinget om å åpne ølkranene på landets restauranter med umiddelbar virkning. Også MDG vil fjerne skjenkeforbudet.

– Nå er grensa nådd. Det er masse mennesker som risikerer å miste jobben, sier Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud til Dagbladet.

Han varsler at Frp onsdag kommer til å fremme et forslag for Stortinget om å fjerne den nasjonale skjenkestoppen med umiddelbar virkning. Partiet håper å få med seg stortingsflertallet på å stemme over forslaget allerede samme dag.

– Vi mener at dette bør vi kunne behandle nå. Vi ser på reaksjonene ute, vi ser at flere politiske partier som sier de er positive til å gjøre noe. Nå fremmer vi forslag, sier Hoksrud til avisen.

Frp vil i første omgang fjerne skjenkestoppen for restaurantene og ikke barer og diskotek.

Også Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne har krevd at skjenkeforbudet oppheves. Det samme har en rekke ordførere landet rundt.

For å få flertall for forslaget om å tilsidesette regjeringens skjenkeforbud, er Frp avhengig av støtte fra Høyre. Høyre-leder Erna Solberg har imidlertid gjort det klart at hun støtter forbudet.

Regjeringen skal gjøre en ny vurdering av koronatiltakene 14. januar.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen