Innenriks

Regjeringen vil gi 3.000 kroner i strøm-støtte til studenter

Regjeringen vil gi studenter som kan dokumentere strømutgifter, 3.000 kroner i ekstra lån. 1.200 kroner av dette gjøres om til stipend.

– Vi har sagt over litt tid at vi følger strømprisene tett. Vi er smertelig klar over at de høye prisene også slår inn for mange studenter. Det har de også selv vært klare på. Nå åpner vi for at de som trenger det kan få hjelp, sier høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) til VG.

Lånet skal være tilgjengelig gjennom Lånekassen, og at pengene skal kunne utbetales i januar, opplyser Kunnskapsdepartementet.

– Studentene er en av flere grupper som har merket strømprisene i vinter. Derfor jobber vi også videre med flere tiltak for å gjøre strømregningen lavere også for andre grupper, sier Borten Moe.

Tidligere har regjeringen sagt nei til lignende forslag.

Blant annet presenterte opposisjonspartiene Venstre, Høyre og KrF i forrige uke et forslag om 1.000 kroner i ekstra strømstipend til studentene. Dette ble avvist av regjeringspartiene og SV.

Saken fortsetter under videoen

– Vi har lagt oss litt over opposisjonens forslag på stipend og i tillegg øker vi likviditeten til studentene ved å gi mulighet til lån, sier Borten Moe.

Regjeringen vil også øke bostøtten med 1.500 kroner i måneden og øke sosialhjelpsbudsjettet for å hjelpe nordmenn med strømregningen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen