Innenriks

748 nye koronasmittede registrert siste døgn - dobling fra forrige uke

Det siste døgnet er det registrert 748 koronasmittede i Norge. Det er 392 flere enn samme dag i forrige uke.

Av NTB og Dag Høie

De siste sju dagene er det i snitt registrert 503 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 399, så trenden er igjen stigende.

I Oslo er det det siste døgnet registrert 163 nye koronasmittede personer, ifølge kommunens egne tall. Det er 82 flere enn samme dag forrige uke og seks flere enn dagen før. Snittet for de sju foregående dagene er 99 smittede og de siste to ukene har det i snitt blitt registrert 110 smittede per dag. Siden lørdag 16. oktober har tallet på nye smittede økt for hver dag.

Høyest smittetrykk er det i Stovner bydel med 642,3 smittede pr 100.000 innbyggere. Deretter følger Alna og Søndre Nordstrand.

Lavest smittetrykk er det i Ullern bydel med 69,4 smittede pr 100.000 innbyggere.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 55.328 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Torsdag var 121 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før.

32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er elleve på respirator. Det er tre flere på intensiv og fem færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I uke 41 var vel halvparten av alle koronainnlagte vaksinerte (56 prosent), ifølge ukesrapporten fra FHI.

– Blant de fullvaksinerte som blir innlagt, er det flere eldre og personer med risikofaktorer. Blant de uvaksinerte er det flere yngre, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

I alt har 198.909 personer testet positivt for korona i Norge siden mars i fjor. Av disse er 893 døde. Nesten seks av ti døde er over 80 år gamle.

Nesten 4,2 millioner nordmenn er vaksinerte, og vel 3,7 millioner er fullvaksinerte, viser FHIs vaksinestatistikk. Det tilsvarer en andel på henholdsvis 78 og 69 prosent av befolkningen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen