Innenriks

Politiet har videoovervåking fra området ved Benjamin-minnesmerket

Politiet har gjennomgått materiale fra videoovervåking ved minnesmerket etter Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo. Foreløpig er ingen mistenkt i saken.

Bildet er av minnesmerket for Benjamin Hermansen. Det er en skulptur av hodet hans som står opp fra en steinblokk. Steinen er lysegrå. På framsiden er det et område i mørkere grått, hvor det var tagget støtte for høyre-eksremisme. «Breivik fikk rett» sto det. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det opplyser politiadvokat Viola Bjelland i Oslo politidistrikt til NTB.

– Politiet har innhentet videoovervåking fra området. Materialet er gjennomgått, og vi jobber med videre informasjonsinnhenting. Per nå ønsker vi ikke å gå ut med ytterligere detaljer av hensyn til etterforskningen, skriver hun i en epost.

Det har ikke kommet flere anmeldelser om skadeverk eller annet som ser ut til å ha sammenheng med dette skadeverket, ifølge politiadvokaten.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken.

Det var 20. juli at en forbipasserende oppdaget taggingen med påskriften «Breivik fikk rett» på minnesmerket etter Benjamin Hermansen. En rekke politikere har fordømt hærverket.

I januar i år var det 20 år siden drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen. Drapet var rasistisk motivert. Tre medlemmer av den nynazistiske gruppen Boot Boys ble dømt til fengsel for medvirkning til drapet.