Innenriks

18 års fengsel for å ha drept kona på Strømmen – sendte likbilder til familien

En mann er dømt til 18 års fengsel for å ha drept sin fraseparerte kone på Strømmen i april 2019. Retten mener drapet ble begått med overlegg.

Av Jonas Berge

En mann er dømt til 18 års fengsel for å ha drept sin fraseparerte kone på Strømmen i april 2019. Retten mener drapet ble begått med overlegg. Anke er varslet.

32-åringen erkjente straffskyld for å ha drept den 33 år gamle småbarnsmoren med omtrent 45 knivstikk 1. april 2019. Han og avdøde er iranske statsborgere og har en datter sammen.

Nedre Romerike tingrett skriver av kvinnen må ha opplevd en voldsom dødsangst i de siste minuttene før hun døde.

– Drapet ble begått foran vitne, og bilder av det ille tilredte liket ble sendt flere familiemedlemmer rett etter handlingen. Ved drapet har tiltalte i realiteten fratatt datteren begge hennes foreldre, skriver tingrettsdommer Anja Bech.

Bildet ble sendt til avdødes far og brødre, samt 32-åringens far og bror.

Les også: Drept kvinne på Romerike hadde voldsalarm

Varsler anke

Mannens forsvarer, advokat Thomas Øiseth, varsler at saken blir anket.

– Dommen vil bli påanket hva gjelder bevisvurderingen under straffutmålingen idet tingretten har vurdert bevisene feil når den kommer til at drapet er overlagt, sier Øiseth til NTB.

Om drapet er overlagt eller ikke, har stor betydning for lengden på straffen. Et forsettlig drap straffes normalt med fengsel i tolv år, mens et overlagt drap som regel medfører minst 18 år i fengsel.

– Vi legger til grunn at lagmannsretten ved en ny vurdering av bevisene vil komme til et riktig resultat og bedømme det som et forsettlig drap begått impulsivt og i stor affekt.

Les også: Høyeste antall drap på sju år i Norge

Lavere enn aktors påstand

Straffen er ett år lavere enn aktors påstand. Retten mente at straffutmålingen i utgangspunktet burde være noe i underkant av 19 år, men konkluderte med 18 år siden mannen belyste saken med sin tilståelse og at det snart er to år siden drapet er begått.

32-åringen må betale 350.000 kroner i oppreising til datteren, samt 50.000 kroner til avdødes far.

Mannen er også dømt for trusler mot en person som kom til stedet etter drapet. Han ble også funnet skyldig i skadeverk i en fengselscelle da han satt fengslet.

Uttrykte anger

– Jeg erkjenner straffskyld for å ha drept kona mi. Jeg tar ansvar for det, men jeg er ikke stolt av det. Det vil jeg også si til familien min og alle som har kjent oss opp gjennom alle årene, sa 32-åringen ifølge Romerikes Blad da rettssaken startet.

– Jeg angrer på det hvert sekund og minutt hver kveld, og tenker på det hver kveld jeg legger meg og hver morgen jeg våkner. Jeg vil bære med meg sorgen resten av livet og er lei meg fordi jeg ikke får se henne igjen, forklarte han.

Dommen, som er enstemmig, falt torsdag. Romerikes Blad omtalte dommen først.