Innenriks

Politiet ber folk på Østlandet om å la bilen stå

Sludd og snø skaper trafikale problemer på deler av Østlandet. Politiet ber folk i Østfold og Akershus om å la bilen stå på grunn av vanskelig føre.

Saken er oppdatert.

– Det anbefales at man lar bilen stå om ikke det er nødvendig å kjøre. Hvis du må kjøre: Kjør forsiktig, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Tirsdag ettermiddag var det en rekke mindre trafikkuhell og lastebiler som slet med å komme seg fram på strekninger på blant annet E6, E18, fylkesvei 118 og riksvei 204. I 19.30-tiden hadde flere av strekningene åpnet igjen, ifølge Vegtrafikksentralen.

Ifølge NRK var det seks kilometer med kø på E6 sørgående ved Svinesund tirsdag kveld. Flere vogntogsjåfører la på kjetting på dekkene midt på motorveien. i 19.45-tiden var det fortsatt mye kø i området ved grensen, ifølge Googles trafikkart.

I Oslo politidistrikt har det så langt ikke vært større problemer.

– I Hyggen i Asker kommune har det vært et lite trafikkuhell på de glatte veiene, men det er egentlig det eneste så langt, sa operasjonsleder Kim Vindsland i Oslo politidistrikt til NTB i 18-tiden.

I Sørøst politidistrikt har det vært litt trøbbel på de glatte veiene gjennom dagen, men tirsdag kveld hadde det roet seg.