Innenriks

Rekordstore snømengder gir historiens billigste strøm

Aldri før har Norge hatt så billig strøm. Smelting av rekordstore snømengder fører kraftprisene til en historisk bunn.

Onsdag er kraftprisen 1,53 øre per kilowattime (kWh) på den europeiske kraftbørsen Nord Pool, levert på Østlandet, Sørlandet og deler av Vestlandet, skriver E24.

Nord Pool må tilbake til 14. august 1993 for å finne en lavere dagspris, men regnet i dagens kroneverdi var prisen den gang reelt sett høyere enn dagens pris. I forrige uke var kraftprisen i snitt 2,59 øre/kWh. Nord Pool finner ingen lavere ukespris i sine tallrekker.

Kommunikasjonsdirektør Stina Johansen ved Nord Pool sier til avisen at mildvær og mye nedbør forklarer det meste.

– I vinter har det vært godt med vann i magasinene samtidig som det har vært mildt, noe som har gjort at tilbudet blir høyt og prisene synker. Samtidig er det store snømengder i fjellet i områdene hvor vannmagasinene ligger, sier hun.

Mer fra Dagsavisen