Innenriks

SV hopper av forhandlinger om krisehjelp til oljenæringen

SV valgte tirsdag kveld å bryte forhandlingene med regjeringspartiene, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet om oljeskatt.

– Essensen er at man gambler milliarder på milliarder på oljen, uten at det følger med en eneste forpliktelse til å skape arbeidsplasser og komme i gang med nye grønne oppgaver, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

– Vi har sittet i disse forhandlingen lengst mulig for å forsøke å finne en løsning som både trygger arbeidsplassene, utløser grønne investeringer og hindrer at man gjør ulønnsomme investeringer på sokkelen, legger hun til.

Kaski mener Stortinget nå gjør det motsatte av å rigge norsk økonomi for fremtiden og i realiteten gjør oljenæringen mye mer lukrativ, uten å stille krav.

Les også: Venstre ber Ap bestemme seg om oljeskatt

– Det kan vi ikke være med på, sier hun.

Forhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF og Ap, Sp og Frp fortsetter dermed uten SV fram mot fristen for en avtale, som er torsdag.

Oljebransjen er hardt rammet av svikt i etterspørselen og et kraftig prisfall. Årsaken er nedstengning i en rekke land og bråstopp i økonomien som følge av virusutbruddet.

Ifølge regjeringen vil pakken som ble foreslått, bedre likviditeten i oljenæringen med opp mot 100 milliarder kroner.

Mer fra Dagsavisen