Innenriks

Forleggeren forsøkte å få Ari Behn til å endre slutten på sin siste bok

Forlegger Arve Juritzen forsøkte å overtale Ari Behn til å endre slutten på sin siste bok «Inferno». Her skriver forfatteren at han kommer til å dø.

Boka «Inferno» ble gitt ut i fjor. På siste side skriver Ari Behn at han kommer til å dø. I boken skriver han også at han er i ferd med å ta farvel med alle, skriver NRK.

– Jeg husker at jeg prøvde å overtale ham til at vi kanskje kunne gjøre slutten litt mer håpefull og positiv, men der var han helt bestemt. Det skulle slutte med en tekst som handlet om det å dø og ta farvel, sier Arve Juritzen til kringkasteren.

– Jeg har sett på boken igjen i dag, og det er ikke dagen å lese den på. Det er klart at det gir mange vanskelige ettertanker. Men jeg tror den kommer til å bli viktig å lese og forstå i tiden framover, sier Juritzen.

Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag, 47 år gammel.

Forleggeren sier til VG at «Inferno» er en annen bok i dag enn da den ble gitt ut.

– Det var en vanskelig tekst, i dag er den helt umulig. Fremover vil «Inferno» stå som en helt unik fortelling om det vanskeligste. Vi må huske på hvordan Ari var en unik mester med ord. Det han har prestert, er å sette rått brutale, men vakre, ord på det vanskelige, sier Juritzen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: