Innenriks

Ungdom siktet for Dagbladet-hacking

En ungdom er siktet for å ha hacket Dagbladet torsdag kveld, opplyser politiet i en pressemelding. Politiet setter saken i sammenheng med at passord på avveie.

– Politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vi vil etterforske saken videre ved gjennomgang av dette beslaget samt videre oppfølgning med avhør, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å identifisere gjerningspersonen noe ytterligere grunnet hans lave alder. Den antatte gjerningspersonen er en ungdom bosatt utenfor Oslo.

Flere Dagbladet-artikler publisert torsdag ettermiddag, ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn. En publisert sak fikk tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble tatt ned torsdag klokka 17.50 som følge av hendelsen. Rundt klokka 21.15 torsdag kveld var alle nettstedene oppe igjen.

Politiet opplyser om at det er mulig at saken kan settes i sammenheng med at passord har vært på avveie.

– Vi ønsker ikke å gå mer i detalj i sakens innhold grunnet at saken er i en tidlig fase av etterforskningen, skriver politiet i pressemeldingen.