Innenriks

Utsendelse til Afghanistan stanset - mor returneres til Norge

Av Oda Ertesvåg

Familiens advokat, Erik Vatne, sier til Aftenposten søndag kveld at han har fått opplyst fra politiet at moren i familien skal tilbake til Norge på grunn av helsetilstanden hennes. Uttransporteringen av barna gjennomføres som planlagt. Familien var da i Tyrkia, men skal sendes til Afghanistan.

Familien består av en mor og tre søsken på 16, 20 og 22 år, og saken har engasjert mange, spesielt i hjembyen Trondheim. Samme dag som familien ble uttransportert fra landet, markerte flere hundre trøndere sin motstand utenfor politihuset i Trondheim, ifølge Adresseavisen.

Søndag kveld holdt Rødt Oslo, Oslo SV og Amnesty også demonstrasjon mot Afghanistan-returen utenfor Utenriksdepartementet i Oslo. Demonstrantene mener det ikke er trygt for familien å returnere til landet.

Mer fra Dagsavisen