Innenriks

Politiet ber om mer penger på grunn av Hagen-forsvinningen

Øst politidistrikt har måttet legge bort flere andre oppgaver på grunn av etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Nå søker de om mer penger.

Etterforskningen av forsvinningssaken er svært ressurskrevende, og politidistriktet har brukt store ressurser på saken. Ifølge Nettavisen har Øst politidistrikt nå søkt Politidirektoratet om ekstra midler.

– Jeg kan bekrefte at vi har sendt av gårde en redegjørelse rundt denne saken og forklart hvilke utfordringer vi har stått overfor. Dette er oversendt til Politidirektoratet. Innholdet i brevet synes jeg mottaker skal få lese og vurdere før vi uttaler oss i mediene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Les også: Politiet tror de kan stå ovenfor en drapssak

Innrømmer nedprioriteringer

Han bekrefter imidlertid at det store trykket på etterforskningen har gjort at dette har gått ut over andre oppgaver.

– Vi har etter beste evne forsøkt å ikke la det gå unødvendig utover andre svært høyt prioriterte oppgaver. Men sannheten er at det har gått utover oppgaver i det lavere sjiktet av alvorlighetspyramiden. Jeg skal ikke legge skjul på det, sier han.

Les også: Ingen bevis for at Anne-Elisabeth er i live

Fortsatt ingen kommunikasjon

Politiet antar at Hagen ble bortført fra boligen sin 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live. Det har heller ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene etter 11. februar da gjerningspersonene tok i bruk en ny måte å kommunisere på.