Innenriks

Høyre vil bygge skole - det kan koste Oslo sentrum 463 parkeringsplasser

– For lite og uegnet, sier Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeehg.

Saken er oppdatert.

En ny, planlagt videregående skole i Oslo skaper debatt. Bystyret ønsker å legge skolen til en tomt som Oslo kommune kjøpte i fjor, nemlig det gamle forsvarsbygget i Myntgata 2. Men, dersom Høyre vinner valget til høsten, blir det leiligheter der isteden.

– Det Kvadraturen trenger er mer aktivitet og mennesker. Myntgata 2 ligger midt i Kvadraturen og gir oss en enestående mulighet til å skap mer liv i dette området. Derfor vil vi heller ha boliger og Servicetilbud i Myntgta 2, sier Høyres Saida Begum til Dagsavisen.

Les også: Skuespiller og aktivist Alyssa Milano sammenligner Trump-tilhengere med Ku Klux Klan-medlemmer

Bedre som bolig

– Vi støtter etablering av en videregående skole i sentrum av byen, men Myntgata 2 bør ikke brukes til det formålet. En videregående skole vil ikke bidra til aktivitet i Kvadraturen etter skoletid og i helger som ønsket, sier Begum. Og peker på andre tomter i sentrum hun mener er bedre egnet for en videregående skole i tråd med skolebehovsplanen.

– Det er parkeringshuset Paleet, og så er det Oslo Havn, som har en annen tomt i Kvadraturen som kan brukes som videregårende skole. Paleet parkeringshus kan også være aktuell siden eieren har vært åpen for å selge eiendommen. Skippergata 22-26 skal utvikles, og der kan det være muligheter for en videregående skole. Å bygge en skole i Myntgata 2 vil derimot være en tapt mulighet til å skape mer folkeliv i Kvadraturen, sier Begum til Dagsavisen.

Paleet parkeringshus rommer ifølge hjemmesiden 463 parkeringsplasser.

Les også: Journalist dømt til ett års fengsel for å intervjue homofil mann

Utdatert

Det er det slett ikke alle som er enige i. Utdanningspolitisk talsperson, Oslo Arbeiderpartis Abdullah Alsabeehg mener argumentene til Begum vitner om et antikvert syn på hva en skole og et skolebygg er.

– Skolebygg skal kunne brukes til skole på dagtid og til aktiviteter for elever og folk i byen om kvelden. En moderne skole skal åpne sine dører til frivilligheten, idretten og næringslivet. Det kan skape mye byliv, sier Abdullah Alsabeehg.

– Oslo trenger å etablere 5.500 flere elevplasser på videregående skole dersom vi skal ta imot veksten i elevtall. Høyres løsning er å bruke en parkeringshus som ikke er egnet, og samtidig selge en sentral og stor tomt som kommunen allerede eier, sier Abdullah Alsabeehg.

Han mener parkeringshuset Paleet er dårlig egnet fordi det er for lite, og heller ikke har noe uteareale.

– Tomten som parkeringshuset ligger på er på rundt 2.000 kvadratmeter, mens Myntgata er over seks ganger større, altså på 12.700 kvadratmeter. Det er også en tomt kommunen eier, og det kan huse rundt 840 elever. Hvor mange det kan være plass til på parkeringshustomten til Høyre er det ingen som vet ennå, sier Abdullah Alsabeehg.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

For lite

–  Det viktigste for Arbeiderpartiet er å sikre en god skole med nok plasser. Forslaget fra Høyre om å bruke Paléet p-hus til skole er for dårlig fordi det blant annet ikke er satt av noe uteareal. Dette viser igjen at Høyre ikke har noe alternativ når de nå foreslår å selge en fremtidig skole med plass til 840 elever, sier Abdullah Alsabeehg.

Les også: Artist Chris Brown pågrepet for voldtekt

Nyeste fra Dagsavisen.no: