Innenriks

Abid Raja åpner for å si ja til EU – stikk i strid med Grande

Venstre-politiker Abid Raja åpner for å si ja til EU, som en sak blant flere som kan løfte partiet på meningsmålingene.

Et døgn etter at Venstre-representant Abid Raja skværet opp med partileder Trine Skei Grande, som midt i budsjettprosessen på Stortinget skjelte ut partifellen i andres påhør, er Raja i gang med å planlegge hvordan partiet skal komme seg over sperregrensen.

Til Dagens Næringsliv sier Raja at det vil være nødvendig å jobbe fra bunnen og oppover, og fra toppen og nedover. Han mener det er flere saker som kan være med på å løfte partiet, hvor en av sakene er å si ja til EU.

– Venstre vil stå seg godt ved at vi staker ut noen stolper i internasjonale spørsmål. Vi står trygt bak EØS-avtalen, vi vil ikke rokke ved det. Hvis det blir en diskusjon, må vi lære av brexit og si at EU tjener verden, Europa og Norge, sier Raja til avisen.

Les også: – Ett brev stemplet meg som landssviker. Et annet inneholdt 30 tiøringer og teksten «sølvpenger til Judas» (DA+)

Rajas standpunkt strider med synspunktet til Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun har lenge vært blant dem som sier nei til norsk EU-medlemskap. Venstres landsmøte sa nei til EU i 2017.

På spørsmål om partilederens synspunkt tror ikke Raja at han sier noe som er i motstrid til Grande. Han understreker at partiet ikke har noe landsmøtevedtak om å være for medlemskap, men tror et liberalt parti vil stå bedre hvis det er et klart ja-standpunkt.

Han understreker likevel at saken alene ikke vil kunne få Venstre opp og over sperregrensen. For å gjøre det, mener partitoppen at partiet må etablere seg som et troverdig kunnskapsparti.

(NTB)