Innenriks

Sumaya Jirde Ali ombestemte seg

Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali holdt likevel appell under 8. mars-markeringen i Bergen, melder TV 2. For en uke siden trakk hun seg på grunn av hets.

Den prisbelønte debattanten har markert seg med mange utspill og fått sterke reaksjoner på sosiale medier. Det har ført til at den norsksomaliske 20-åringen og hennes familie har fått voldstrusler rettet mot seg.

Sumaya Jirde Ali skulle være en av tre hovedtalere under markeringen av kvinnedagen på Torgallmenningen i Bergen, men trakk seg altså opprinnelig fra arrangementet.

Torsdag ettermiddag var hun likevel på plass på scenen. Ifølge NRK var det veldig populært blant de frammøtte at hun stilte opp, og hun ble møtt av stor applaus da hun tok plass på talerstolen.

– Det blir for provoserende når muslimske kvinner tar plass i offentligheten. Fordi vi liksom skal være underkuet. Hvis du skal vurdere ytringsfriheten i et land, så må en se på ytringsfriheten til minoritetene, sa hun da hun begynte sin appell.

På sin Facebook-side skrev hun en drøy halvtime før appellen skulle holdes at hun likevel ville stille opp.

«Takket være alle som har mobilisert og støttet meg de siste ukene, takket være det enorme engasjementet folk har vist mot rasisme og sexisme, har jeg i dag krefter og mot til å både gå og holde appell under 8. mars-toget i Bergen», står det på Facebook-siden.

(NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: