Innenriks

Ikke overrasket over Amundsens avgang

– Det har stormet rundt han helt siden valgnederlaget, sier Arne Strand.

Arbeiderpartiets sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen har sagt opp jobben i en pressemelding søndag kveld. Gjennom et innlegg på Nordnorsk Debatt begrunner Amundsen avgangen med en konflikt med Kjersti Stenseng, partisekretær og sjef på Aps kontor på Youngstorget.

Dagsavisens kommentator og Ap-kjenner Arne Strand er ikke overrasket over avgangen.

– Det har stormet rundt Amundsen helt siden valgnederlaget i høst, sier Strand.

– Han har kommet i konflikt med partikontoret, og så har han ikke følt han har den støtten fra partiet som man trenger i en sånn jobb, sier han.

Arbeiderpartiet har vært preget av veldig mye uro de siste månedene. Ikke bare med varslersakene rundt nestleder Trond Giske, men også i oppsummeringene av valgkampen 2017. Amundsen fikk blant annet mye kritikk etter å ha hyret inn advokat for å stoppe en kritisk sak om Jonas Gahr Støre i NRK.

LES OGSÅ: Hans Kristian Amundsen sier opp i Arbeiderpartiet

Har ikke gjort noe galt

– Akkurat i saken om Trond Giske er det min oppfatning at Amundsen ikke har gjort noe galt, sier Strand.

– Men har avgangen med Giske-saken å gjøre?

– Ja, det har nok det. Han har spilt en rolle knyttet til disse varslene. Han har tatt de imot og formidlet de videre, og det er åpenbart at partisekretæren har mislikt det sterkt.

I debattinnlegget han i dag har publisert refererer også Amundsen at han har blitt kontaktet av aviser som har sagt at det skulle være varslingssaker mot han. Men ryktene skal, ifølge innlegget, være falske. «Det har ikke kommet muntlige eller skriftlige tilbakemeldinger på upassende oppførsel. Men igjen tjente ryktet sin hensikt. Det skapte uro å få så alvorlige beskyldninger inn i stua en lørdagskveld»

– Jeg tror Amundsen har rett i at det ikke er noe på han, sier Arne Strand.

– Har Amundsen gått frivillig?

– Jeg kan ikke skjønne at Jonas skulle sparke han.