Innenriks

Næringsministeren: Vil ikke gripe inn i forhandlingene

Staten skal selvsagt ikke gripe inn i de viktige gjeldsforhandlingene Norske Skog nå er inne i, sier Monica Mæland.

Det var i Dagens Næringsliv tirsdag at regjeringen ikke avviste mulighetene for en eller annen form for hjelp til det tradisjonsrike konsernet.

– Dersom selskapet ikke kommer i mål med forhandlingene, vil vi selvsagt gjøre en grundig vurdering av hva som kan gjøres. Vi skal ha et profesjonelt statlig eierskap. I enkelte selskaper er det mulig å gripe inn, men det er for tidlig å si før en gjennomgåelse av dette er ferdig, sier statsminister Erna Solberg til avisen.

Griper ikke inn nå

Mens støttepartiene til regjeringen KrF og Venstre har uttalt seg positivt til ideen om å bistå Norske Skog, har Aps Trond Giske sagt til DN at det er uaktuelt å overta selskapets gjeld.

Næringsminister Monica Mæland (H) understreker samtidig at dette på nåværende tidspunkt ikke er en aktuell problemstilling. Først skal Norske Skog forhandle.

– Norske Skog er et privat selskap som nå er i viktige gjeldsforhandlinger. Dette er en prosess staten selvsagt ikke griper inn i, sier Mæland i et skriftlig svar til Dagsavisen.

Vil ikke spekulere

Hun peker samtidig på at regjeringen ser på Norske Skog som et stort og viktig selskap i norsk sammenheng, med sine 2.500 ansatte.

– Vi håper at selskapet kommer mål med forhandlingene. Vi kommer ikke til å bidra til spekulasjoner om hva som vil skje dersom dette ikke fører fram. Det vil vi måtte vurdere dersom den situasjonen oppstår, sier næringsministeren.

Mer fra Dagsavisen