Innenriks

Gatefest for alle på Tøyen

Over 10.000 ventes til Tøyenfest. Men bydelsløftet går for tregt, mener Tøyen-aktivist.

Bilde 1 av 5

Tøyenfest er for alle og det blir torg med boder, loppemarked, musikk, underholdning og mye servering. På Facebook har hele 10.000 meldt seg på lørdagens fest. Tøyenfest arrangeres av Bydel Gamle Oslo og Områdeløft Tøyen i samarbeid med lokale lag- og foreninger. Bydelen skal løftes. I Tøyenkampanjen merker man forbedring siden fjorårets Tøyenfest.

– Det jeg vil si er veldig positivt er Tøyen skole og Aktivitetsskole som er blitt en bastion. Elevene bruker skolen også utover kvelden – gjerne elever som reket på gata tidligere. Og ikke minst at vi som har barn på skolen blir kjent med hverandre. Fokuset på bydelen har skapt en identitet som ikke var så sterk før. Vi er fra mange steder, men vi er alle fra Tøyen og det er en stolthet i det, sier tøyenaktivist Tonje Tornes til Dagsavisen.

Det veldig mange som bidrar på Tøyenfest. For eksempel skal Borettslaget Sørligate 40-44-46 åpne bakgården. Der det blir pop-up diner med salg av hamburgere, chili fries og enda litt mer. Barna i gården selger limonade og Tøyencola. De håper i samme slengen at andre også åpner sine gårdsrom.

Men Tøyenløftet går for sakte mener Tornes.

– Hvis jeg skulle løftet en bydel, ville jeg startet med gateplanet. Plante busker og trær. Jeg forstår heller ikke hvorfor vi ikke har mer belysning om kvelden og hvorfor vi ikke får flere søppelkasser. Vi kan sminke omgivelsene våre litt, så vi som bor her får det litt triveligere rundt oss allerede i dag, sier Tornes.

Les også 

Festen, som er litt som Tøyens nasjonaldag, foregår i Kolstadgata og området rundt fra 13.00 til 18.00.

Mer fra Dagsavisen