Innenriks

Ferjestreik ga ikke rushkaos på veiene

Iselin Page (18) og Johanne Wroldsen (16) fikk haik til skolen med enseilbåt i går.

– Det var litt kaldt men det var ganske hyggelig også sier Iselin Page omden 40 minutter lange turen over fjorden.

Ferjestreiken har lammet forbindelsen mellom Nesodden og Oslo hvor mellom9.000 og 10.000 pendlere reiser fram og tilbake hver dag. Uten ferja somnormalt går hvert 20. minutt i rushtiden er beboerne på halvøya innerst iOslofjorden nesten isolert. Veien rundt er lang og trang og mange har ikkeegen bil.

– Pilegrimsreise

Det myldret av småbåter ved gjestebrygga på Aker Brygge like før og likeetter arbeidsdagens slutt i går. Ifølge Steff Herbern ved Havnekontoret sådet ut som den rene pilegrimsreisen fra Notodden til Oslo.

– På grunn av det elendige været var det en del hustrige sjeler her. Menalternativet er å kjøre rundt og det er langt sier Herbern til Dagsavisen.

En gjesteplass koster 150 kroner og Herbern ser for seg innbringende dagerhvis streiken blir langvarig.

Statens vegvesen er lettet over at det forventede rushkaoset på veieneuteble. De roser folk for å ha funnet alternative måter å komme seg til ogfra jobb og skole på slik at det ikke ble veikaos.

– Vi ber folk fortsette å tenke samkjøring bruke kollektive transportmidlereller sykle for dem som har mulighet til det sier seksjonsleder TuridStubø Johnsen til Dagsavisen.

Skulker

Sturla Holand leide seg egen plass i gjestehavna på Aker Brygge i Oslo etterutvidelsen av ferjestreiken natt til søndag. Mandag morgen hadde han fullbåt på sjøveien fra Nesodden til byen med deriblant Iselin Page og JohanneWroldsen om bord. Flere i klassen skulker fordi ferjene ikke går fortellerjentene til NTB.

Sturla Holand kommer til å fortsette å fylle båten med venner og barn avvenner til arbeidskonflikten er over.

– Jeg har forståelse for dem som streiker og det går greit å ta båten noendager. Jeg vil jo at de som frakter oss over fjorden hver dag skal ha godearbeidsforhold sier han til NTB.

Mer fra Dagsavisen