Innenriks

Fugleinfluensa – Hva er årsaken til en ny pandemi?

Når det gjelder fugleinfluensa og hvor den kommer fra vil produsentene av kyllinger og andre fjærkre som for eksempel Prior ikke fortelle oss hva de vet fordi det totalt vil knekke deres økonomi. Dette problemet er en naturlig konsekvens av hvordan vi har behandlet disse dyrene bare for å få godt og billig kjøtt.

Det gjelder vel akkurat det samme som med grisekjøtt kalv- og ku/oksekjøtt. Produksjonen går ut på å få mest mulig kilo kjøtt for minst mulig kostnader. Hvordan dyrene har det den korte tiden de lever er uinteressant. Heldigvis finnes det flere og flere som forstår dette og som legger om til økologisk drift fordi de vil levere et godt produkt.

Problemet er at våre myndigheter står på feil side av utviklingen og vil ivareta storindustriens økonomiske fordeler framfor det helsemessig beste. Bevisene for dette er mange og et meget godt eksempel er bonden Gustav Kooth i Re kommune som forstår mer enn de fleste. Men han blir altså straffet med en bot fordi han velger livet i stedet for døden.

Jeg kjenner ikke til slike ting når det gjelder våre fjærkre men jeg vet at disse stakkars dyrene ikke ser solen på sine knappe levedager og de har bare noen få cm2 å røre seg på verre enn fangene har det i Guantanamofengslet på Cuba.

Dette gjelder ikke bare i USA og Europa men vi tvinger også Østens produsenter til å følge våre gale produsentmåter. Dette er inhumant og tusen ganger verre enn den terrorisme som alle blir skremt med.

Slike sykdommer som H5N1 fugleinfluensa ser man ikke i Hawaii på samme måte som i resten av verden da fuglene der får lov til å leve i helt andre miljøer og med et godt variert kosthold. De lever i frisk god luft og bor ikke så trangt som ellers slik at smittefaren er betydelig redusert.

Fugleinfluensaen er egentlig ikke noe annet enn naturens måte å fortelle oss om den inhumane måten vi forvalter våre medskapninger på. Det kommer ikke til å ta mange årene før vi får se det samme med vår produksjon av laks.

Men dette er som Per-Asak Ertresvåg så flott skriver i sin bok «Makten bak Makten» og som Erling Borgen viser i dokumentaren  «Et lite stykke Norge»: Norske politikeres hyklerske måte å lure befolkningen på.

Våre vitenskapsfolk tror de kan beherske og bestemme over naturen og vi ser resultater som global oppvarming som forårsaker orkaner og jordskjelv. Vi misbruker landbruket og overøser jordene våre med gift for å få større avlinger men skaffer oss bare dårligere mat. Det er da ikke så rart om naturen bruker sine nødvendige ressurser som for eksempel fugleinfluensa for å få folket til å våkne og forstå galskapen vi daglig ser rundt oss. Bare den enkle måten å ødelegge naturen på som skjer med veisalting burde være nok til å få folk til å forstå men nei...

Helsemyndighetene svarer ikke engang på brev.

Erik W. Falck

agronom

Fugleinfluensaen er egentlig ikke noe annet enn naturens måte å fortelle oss om den inhumane måten vi forvalter våre medskapninger på.

Mer fra Dagsavisen