Innenriks

Nasjonalromantisk kitsch

Helene Bøksle«Elverhøy»Universal

Hjemme i Kristiansand har den 25-årige artisten Helene Bøksle hattsuksess med spelet «Elverhøy» framført i naturskjønne omgivelser.

Og når både Gåte og Herborg Kråkevik har gjort det stort med modernefolkrock er det forståelig at det satses tungt på Bøksle og «Elverhøy». Herhiver man på med alt man har så lenge det låter vagt gammeldags ognasjonsbyggende – Haugtussa Kristin Lavransdatter middelalderballaderBøksles egen sang om en alvepike samt en en svensk folkevise.

Det er mulig det er en sammenheng her om man ser stykket men på plate erdet umulig å finne. Mye av materialet er ikledd Bøksles egne sukkersøte ogsvulstige melodier. Bøksle har en lys og klassisk pen stemme som hele tidenokkuperer samme register over et helt arsenal av musikere: Strykereblåsere piano trekkspill; Torbjørn Økland fra Vamp Askil Holm StianCarstensen Sondre Bratland – det er et sant sammensurium her også. Allegjør de sitt til å dytte dette prosjektet langt over toppen i en orgie avpompøs naturmystikk og nasjonalromantisk kitsch. Skal dette anbefales mådet være for TV-produsenter som trenger musikk til årets 17. mai-sendinger.

Mer fra Dagsavisen