Innenriks

Bombe i skiskytter-NM – Gjedrem vant

MO I RANA: En 24-åring fra Valldal på Sunnmøre sørget for en real bombe på normaldistansen under gårsdagens NM i skiskyting i Mo i Rana.

Hans Martin Gjedrem som de fire siste sesongene har vært på forbundets rekrutteringslandslag lurte alle storkanonene fra elitelaget på 20-kilometeren og tok sin første NM-seier.

Det skjedde først og fremst fordi han var den eneste som skjøt feilfritt i NM-konkurransen. Eliteløperne Halvard Hanevold Egil Gjelland og Lars Berger pådro seg alle fire tilleggsminutter mens Frode Andresen skjøt hele ni bomskudd. Ole Einar Bjørndalen og Stian Eckhoff var ikke med.

Hanevold tok bronse og Berger fjerdeplass men begge måtte se seg slått av ytterligere en overraskelsesmann Håkon Andersen fra Brumund/Team Eidsiva. Han nøyde seg med én bom og tok sølvmedaljen 1.18 min. bak norgesmesteren.

– Det er første gang i karrieren at jeg skyter fire feilfrie serier sa en overlykkelig Gjedrem til Rana Blad etter den høyst uventede NM-triumfen.

Han var syk i forkant av mesterskapet og slett ikke i toppslag. Derfor var han innstilt på at jobben måtte gjøres på standplass. Det klarte han altså til gagns.

– Dette må kunne kalles et aldri så lite gjennombrudd sa 24-åringen som før gulløpet hadde NM-sølv i sommerskiskyting i høst som sin beste prestasjon. (ANB)

Mer fra Dagsavisen