Innenriks

– Ikke Munch-dusør nå

Politiet avviser at det er aktuelt å utlove noen dusør i forbindelse med Munch-ranet 22. august i år.

I helgen startet TV2 nok en gang spekulasjonene om at utloving av dusør eller tipspenger i forbindelse med ranet var nært forestående. Dette tilbakeviser politiet.

– Det er Oslo kommune som må komme med et utspill i forhold til dusør men det er politiet som av rettssikkerhetsmessige årsaker må håndtere dette. Derfor er det foreløpig ikke aktuelt med dusør sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved Oslo politidistrikts avdeling for organisert kriminalitet.

Venter på rapporter

I forrige uke ventet politiet at de endelige krimtekniske rapportene skulle komme på avdelingens bord men de endelige resultatene er fortsatt ikke klare og politiet vegrer seg for å gi ut noe informasjon om det er funnet noen gode nok tekniske spor i jakten på ransmennene.

– Det foreligger noen enkeltresultater i den tekniske etterforskningen. Disse kan vi foreløpig ikke si noe om. Først må de sammenholdes med ytterligere opplysninger og etterforskning i saken sier Nordgaren.

Kan gi ut snakke-penger

Oslo-politiet arbeider i mellomtiden videre med den taktiske etterforskningen. Hovedmålet er å få personer særlig i det kriminelle miljøene til å begynne å snakke om de det vet rundt Munch-ranet. Om ikke det skjer kan det bli aktuelt å utlove dusør.

– Vi vurderer situasjonen fra dag til dag sier Nordgaren.

Mer fra Dagsavisen