Nyheter

Kraftige reaksjoner på Debatten

Programleder Fredrik Solvang får så hatten passer etter intervjuet med Høyre-leder Erna Solberg i NRKs Debatten.

«Det vi hadde trengt nå var en britisk eller dansk no-bullshit-journalist som hamrer løs på de plagsomme faktaene. Solvang velger å være 70% God morgen Norge og 30 % Dagsnytt 18».

Det skriver MDG-politiker Eivind Trædal på Twitter/X torsdag kveld etter å ha sett Fredrik Solvangs intervju med Erna Solberg på NRKs Debatten.

Massiv kritikk på sosiale medier

Kritikken hagler mot NRK og Solvang på sosiale medier, der intervjuet blant annet omtales som servilt, mykt og pinlig.

Her er noen av reaksjonene:

  • «Revolverjournalisten Fredrik Solvang, der altså!»
  • «Ser Solvang intervjue Erna Solberg. Tror nesten ikke det jeg ser. Koseprat uten kritiske spørsmål. Kvalmende!»
  • «Det er så pinlig og så trist. NRK kan bedre enn dette?»

En annen Twitter/X-bruker skriver: «Sendte nettopp en klage til NRK, fordi dette var helt forferdelig å se på, årets kanskje viktigste intervju, har aldri sett pittbull Solvang koseprate med noen på denne måten».

Dagbladet-kommentator Marie Simonsen slutter seg til rekken av kritikere: «Før pleide skandaliserte næringslivstopper å gå til lørdagsshow for å rehabilitere seg, Erna går til Debatten. Dette var veldig Lindmo», skriver hun på Facebook.

Tidligere statssekretær for Venstre, Mathias Fischer, er blant dem som er mer positive til hvordan NRK løste torsdagens sending:

Solvang svarer

Fredrik Solvang svarer samme kveld på kritikken.

– Dette skulle aldri være en utspørring, fra redaksjonens side. Vi kom sist i rekka av 17 intervjuer. Jeg har så stor respekt for alle de dyktige journalistkollegene som har vært i sving og gjort beinharde intervjuer med Erna Solberg i hele dag. Så stor respekt at jeg ikke ville prøve å verken gjenta eller overgå de veldig gode intervjuene som er gjort, sier Solvang til Dagbladet.

Knut Magnus Berge, programredaktør i NRK, sier til TV 2 at han mener programmet hadde en god miks av personlige og politiske spørsmål.

– Jeg tror ikke det oppleves som et koseintervju. Programmet gikk tett på og det tenker jeg var relevant. Jeg mener det var et intervju som var et stort spenn, sier han til kanalen.

Mer fra Dagsavisen