Nyheter

Arne Strand er død

Arne Strand (79), tidligere kommentator, politisk redaktør og sjefredaktør i Dagsavisen, er død. Han sovnet inn onsdag ettermiddag etter lang tids sykdom.

I totalt 43 år var Arne Strand tilknyttet Arbeiderbladet og senere Dagsavisen, bare avbrutt av noen år i NRK og som statssekretær for Gro Harlem Brundtland. Han jobbet fast for Dagsavisen som frilanskommentator fra han gikk av som sjefredaktør ved fylte 70 år i 2014 til etter valget i 2021.

Arne Strand ble rammet av kreft for 17 år siden. De siste månedene forverret sykdommen seg, og onsdag 10. mai sovnet han inn.

– Vi er i stor sorg over å ha mistet verdens beste og elskede pappa, ektemann, kjæreste, svigerfar, bror og bestefar. Han kjempet til siste stund. Han elsket livet, og levde det fullt ut. Vi skulle så gjerne hatt han med oss i mange år fremover. Vi kommer til å savne han, våre samtaler, smilet, entusiasmen og ikke minst latteren, uttaler sønnen Christian Strand på vegne av familien.

– Vi har mistet en bauta i vår avishistorie, men først og fremst går tankene nå til kona Lisbeth, sønnen Christian, svigerdatter Madeleine, barnebarna Liam og Oliver og resten av familien. De skal vite at vi er med dem i sorgen, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen.

– Arne Strand var den blideste og mest kunnskapsrike kollegaen man kunne ha. Han var Mr. Dagsavisen og etterlater seg en stillhet og avisspalter som ingen kan fylle. Helt fram til de siste månedene var han jevnlig innom i redaksjonen, der han satt og jobbet med et bokmanus. Selv om det er andre redaktører vi har portrettmalerier og byster av, er det ingen i vår snart 140-årige historie som har bidratt mer med sin egen penn enn Arne Strand. Derfor er han kanskje størst av alle, selv om han aldri ville godtatt en slik påstand selv, uttaler Lysholm.

Mer fra Dagsavisen