Nyheter

Stopper all flygning til Moldova

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air er bekymret for sikkerheten i lufta over Moldova.

Det er krigen i nabolandet Ukraina og spenningen med Russland som har ført til stopp i flygingene. Tidligere denne måneden ble et russisk missil avfyrt over det moldaviske luftrommet.

Økt risiko

I en uttalelse fra selskapet heter det: «Sikkerheten til passasjerene og mannskapet er fortsatt Wizz Airs førsteprioritet. Etter den siste utviklingen i Moldova og den økte, men ikke overhengende, risikoen i landets luftrom, har Wizz Air tatt den vanskelige beslutningen om å innstille alle flyginger til Chisinau fra 14. mars.»

Trygt

Myndighetene i Moldova beklager Wizz Airs avgjørelse og forsikrer at flyginger til landet trygt kan gjennomføres, ifølge BBC.

Wizz Air er det første flyselskapet som kunngjør en slik stans av flyreiser. Det rumenske nasjonale flyselskapet Tarom, Air Moldova og Turkish Airlines fortsetter å fly til den moldovske hovedstaden.

Moldova som ligger mellom Romania og Ukraina, har rapportert om forsøk på destabilisering de siste ukene.

Strømproblemer

Landet har merket krigen. De har hatt problemer med strømforsyningen etter at Ukraina sluttet å eksportere strøm på grunn av russiske angrep på kritisk infrastruktur.

Tidligere denne måneden anklaget Moldovas president, Maia Sandu, Russland for å planlegge å styrte landets proeuropeiske lederskap med vold ved hjelp av sabotører forkledd som anti-regjeringsdemonstranter. Moskva avviste påstanden.

Mer fra Dagsavisen