trikkeligaen

Følelsesladd Lyn-kamp for Nymo Matland: – Men jeg vurderer å legge opp

Lyn avsluttet med storseier i 3. divisjon, men for Jo Nymo Matland ble kampen svært spesiell. Og kanskje hans siste.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Først scoret han åpningsmålet i 5–1 seieren over Fyllingsdalen, så ble hans avdøde barndomsvenn Bjørn Lidin Hansen, som gikk bort for fem år siden etter å ha kjempet lenge mot kreft, hedret etter åtte minutters spill fordi han spilte med drakt nummer 8 i Lyn, den Nymo Matland har overtatt denne sesongen.

Så rundet Lyn av en vanskelig sesong med storseier og ny optimisme rundt laget. Men mye tyder på at Matland har spilt sin siste kamp for Lyn.

Var en barndomsvenn

– Dette ble en veldig spesiell kamp, ja. Bjørn var min barndomsvenn fra Tromsdalen og Tromsø, og det er flott at minnet ble hedret på denne måten. All ære til Bastionen, sier Nymo Matland til Dagsavisen etter at sesongens siste kamp er avsluttet lørdag ettermiddag.

Da han scoret det tidlige ledermålet etter bare tre minutter, feiret han med å ta av seg trøya og vise fram den hvite T-skjorta med 8-tallet tegnet inn. Det skulle formelt gitt ham gult kort, men dommer Magnus Henriksen Tjelle fra Ready viste storsinn.

– Jeg visste jo at det etter boka skulle gi gult kort, men han forklarte meg at han forsto situasjonen. Han er nordlending han også og kjenner nok historien. Jeg syntes det var flott av ham, sier Matland om dommerens valg.

Lidin Hansen ble også en populær spiller blant supporterne i Lyn, men etter at han fikk tilbakeslag av kreften har familien hans vært åpen om at han valgte å avslutte sitt eget liv.

Vil prioritere annerledes

Jo Nymo Matland ble hentet fra HamKam denne sesongen, men for den tidligere Eliteserienspilleren i Aalesund kan dette ha vært hans første og siste sesong i Lyn.

– Ja, avtalen med Lyn går ut etter denne sesongen og jeg må innrømme at jeg vurderer å legge opp. Jeg er 35 år gammel og ønsker å prioritere annerledes i helgene.

– Dere avslutter med storseier i en sesong der omgivelsene hele tiden har mast om opprykk?

– Ja, det har vet litt slitsomt, men det er vel slik det er i Lyn. Men det er ingen quick fix i fotball, lag må bygges over tid. Og det er Lyn i gang med, sier Nymo Matland som ikke ser seg selv som en brikke i det byggverket. Men han har bidratt denne sesongen og ble en populær mann blant supporterne.

Lyn endte på 4. plass i sin avdeling, mens naboklubben Frigg rykket opp.

– Jeg bodde i Oslo også mens jeg spilte i HamKam og er etablert her i byen. Men hva jeg gjør videre nå, er jeg også spent på, avslutter han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen