trikkeligaen

Slik endte 3. divisjon: Frigg opp, mens Oppsal sendte John Arne Riises klubb ned

Frigg og Ullern gikk ubeseiret gjennom divisjonen og rykket opp, mens Stovners lille håp om overlevelse sprakk fort denne siste 3. divisjons-lørdagen i 2021. Oppsals kamp lever ennå ettersom motstanderen har lagt inn protest!

Avdeling 1

ELVERUM – STOVNER 6–0. Stovner kunne klare det unike, og berge plassen ved å ta sin andre seier for sesongen. Men det håpet sprakk tidlig på Elverum stadion der Magnus Solum scoret i hjemmelagets første angrep. Og da det sto 3–0 etter 20 minutters spill, kunne Stovner-trener Kjell Sverre Hansen Wold begynne å tenke på neste sesong i 4. divisjon, om han ikke hadde gjort det allerede …

ULL/KISA 2. lag – GRORUD 2. lag 1–0. Groruds rekrutter kan være fornøyd med totalen i årets 3. divisjon der de havnet på en trygg 8. plass på tabellen. Hjemmelaget rykker ned tross seieren på Jessheim stadion.

Opprykk: Gjøvik/Lyn 39. Nedrykk: Nybergsund 11, Ull/Kisa 8, Stovner 6.

Avdeling 2

FLINT – OPPSAL 1–2. En flott sesongavslutning for Oppsal som definitivt sikret plassen ved å slå John Arne Riises Flint på bortebane. Oppsal ville mest på Flint Esso Arena i Tønsberg der Prince Mambouana ga Oppsal ledelsen etter snaut 20 minutter. Nidal Loulanti økte til tomålsledelse foran hele 737 tilskuere. Men etter kampen har Flint protestert på at Oppsal har endret lagoppstillingen. Flint rykker ned med dette resultatet og vil at byråkratiet skal hjelpe dem.

Uansett er Oppsal på trygg grunn selv om de skulle bli dømt til tap! Det var også ganske ellevilt på toppen der Ronny Johnsens Eik Tønsberg mistet opprykket i siste kamp da de plutselig tapte hele 0–4 for Hønefoss, dermed rykket Ørn Horten forbi.

Opprykk: Ørn Horten. Nedrykk (med forbehold): Flint 15, Kråkerøy 10, Åssiden 0.

Avdeling 4

LYN – FYLLINGSDALEN 5–1. Det ble i hvert fall en fin avslutning for Lyn ved at de slo Fyllingsdalen, som lå plassen foran dem på tabellen. Dermed 1–0 til Oslo over Bergen i denne massive helgen med dueller Oslo-Bergen på de fleste nivåer. Hva som skjedde på Kringsjå, kan du lese om her.

ÅRDAL – FRIGG 0–2. Det måtte selvfølgelig bli litt nerver i kampen Frigg MÅTTE vinne for å rykke opp. Selv om motstanderen allerede var klare for nedrykk, skal kampen spilles. Vi minner jo om at oddsen for Frigg-seier hos Norsk Tipping var 1,02. Ulrik Ferrer sørget for en forløsende scoring etter 21 minutter. Men kampen levde videre og Frigg trygget ikke seieren før langt ut i 2. omgang. Detaljer om kampen kan du lese her. Velkommen opp i 2. divisjon!

SANDVIKEN – READY 1–3. Ellevilt jevnt rett over nedrykksstreken der sju lag var involvert i dramatikken. Veldig mye skulle til for at Ready skulle glippe dette, og situasjonen ble helt sikker da Sondre Nordgaard Meløy scoret en gang i hver omgang på Stemmemyren kunstgress. Kalle Skrettingland Roma trygget seieren. Gratulerer med ny sesong i 3. divisjon, Ready!

Opprykk: Frigg 35. Nedrykk: Fjøra 13, Årdal 8, Sogndal 2. lag 2.

Avdeling 6

LOKOMOTIV OSLO – ULLERN 1–2. Hjemmelaget hadde uansett gjort tidenes sesong og ville feire det på hjemmebane, mens opprykksklare Ullern ville gå ubeseiret gjennom sesongen. Det er mange koblinger mellom disse to klubbene, Ullern-trener Didrik Bjella var jo ønsket i Lokomotiv Oslo. På Tørteberg tok Lokomotivet ledelsen ved Erik Dietrichson rett før pause. Det var fortjent ettersom hjemmelaget hadde misbrukt flere store sjanser, blant annet et straffespark. Men råsterke Ismar Dizdar utlignet på en typisk heading etter corner, mens Magnus Fosen ble matchvinner et kvarter før slutt da han fikk hamret ballen inn i et trangt felt.

Kampens morsomste situasjon kom da Lokomotiv flyttet opp keeper Sivert Pieroth, Ullern fikk tak i ballen og kontret slik at Pieroth og Ullern-spiss Jens Bonde Aslaksrud havnet i spurtduell mot Lokomotiv-målet. Men skuddet fra Aslaksrud ble for svakt og ble fanget opp. Dermed står det null i tapskolonnen for Ullern i årets serie. Lagene endte på de to øverste plassene på tabellen, dobbeltseier til Oslo!

RANA – SKEID 2. lag 4–1. Det var et ungt lag Skeid måtte sende nordover ettersom A-laget hadde kamp samtidig. Skeid kunne ikke rykke ned, men havnet fjerde sist og to poeng unna nedrykk etter nederlaget på Nye Sagbakken stadion. Henry Mensah scoret sesongens siste mål for Skeids 2. lag.

MJØLNER – NORDSTRAND 0–0. Skulle Nordstrand ta sin sjuende seier på rad på Narvik stadion? Nei, det ble bare uavgjort, men laget hadde en fantastisk avslutning på sesongen og har spilt på seg mye selvtillit foran neste års forhåpentligvis fullverdige sesong i 3. divisjon. Dramatikken på Narvik stadion oppsto fire minutter på overtid da Mjølner fikk straffespark. Erlend Hafstad Eikeland pådro seg rødt kort i situasjonen da dommeren mente han reddet med hendene. Men keeper Christoffer Bugge, som overtok keeperjobben etter pause, var kjapt nede og reddet straffesparket. Dermed avsluttet de sesongen med sin sjuende kamp uten tap, seks seire og en uavgjort.

Opprykk: Ullern 35. Nedrykk: Melbo 14, Skånland 7, Finnsnes 6.

Opprykkslag fra de andre avdelingene: Avdeling 3: Staal. Avdeling 5: Træff.