Nyheter

Én person fraktet til sykehus

Beboeren fikk hjelp av en person på stedet til å komme seg ut av leiligheten sin.

Det var en automatisk brannalarm som varslet brannvesenet om røykutviklingen i Kyrre Grepps gate 32 på Torshov i Oslo i kveld. Vaktkommandør Ola Klakegg forteller til Dagsavisen at de deretter fikk svært mange telefoner fra folk i området som hadde obervert røyk som kom ut av en av leilighetene i 1. etasje.

Les også: Anmelder hatbrev: «Hurra for 22. juli»

– Én bil var allerede på vei, men fordi folk rigte inn sendte vi til sammen ni biler til stedet. Vi vet at dette er en såkalt 1890-bygård med en mer utfordrende konstruksjon enn nyere leilighetskompleks. Flere hulrom gjør at røyken spres raskere og det er vanskeligere å evakuere, forklarer han.

Fraktet til sykehus

Brannvesenet på stedet har hjulpet til å evakuere beboere som ikke selv har kommet seg ut. I tillegg er én beboer blitt hjulpet ut av en leilighet av en nabo. Personen er fraktet til sykehus med ambulase.

– Det har brent godt i leiligheten. Vi har funnet røyk både i naboleilighetene, i etasjen over og på loftet, forteller Klakegg.

Les også: Nytt 10. august-senter skal minne terrorangrepet på Al-Noor moskeen

Møtested for vanskeligstilte

I følge Sagene Avis er det det såkalte Flerbrukshuset som har brent. Lokalet blir i hovedsak benyttet som treffsted for beboere med utfordringer innen rus og psykisk helse.