Sport

Danmark åpner for fotballtilskuere

Statsminister Mette Frederiksen i Danmark åpner for at én eller flere fotballkamper i superligaen kan spilles med flere enn 500 tilskuere på tribunene.

Det skriver dansk TV 2 , som hevder å ha fått tilgang til et brev Frederiksen har sendt til andre partiledere.

– Såfremt partiene er innstilt på det, vil regjeringen imidlertid foreslå en avtale om at det i løpet av fase 1 gjennomføres et forsøk der det kan avvikles én eller flere superligakamper med et større antall tilskuere enn 500, skriver Frederiksen angivelig.

Fase 1 innebærer lettelse i koronarestriksjonene og ble innført fra mandag. Blant annet er det generelle taket for forsamlinger hevet til 50 personer.

I superligaen er det fra før foreslått et tilskuerantall på maksimalt 500 personer, men flere klubber mener angivelig at de kan håndtere flere.

Blant annet har storklubben FC København utarbeidet en modell som innebærer at man kan slippe inn i alt 10.500 tilskuere på nasjonalarenaen Parken.

Frederiksen sier ikke noe om hvilke klubber eller stadioner det tenkte forsøket er aktuelt for. Hun understreker i brevet at det hele forutsetter at helsemyndighetene mener det kan lages en forsvarlig modell.

– På bakgrunn av forsøket vil helsemyndighetene, politiet og eventuelt andre relevante myndigheter kunne evaluere om det har gått helsemessig forsvarlig for seg, skriver hun ifølge TV 2.

Mer fra Dagsavisen