Nyheter

Oslo SV-topp ut mot stortingslista

Denne lista representerer ikke bredden i partiet, sier Sunniva Holmås Eidsvoll.

Dagens plan for nye E18 må nedskaleres, mener Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Som Dagsavisen kunne melde tirsdag formiddag er Ingvild Reymert ønsket til førsteplassen på SV-lista i Oslo, av et flertall i nominasjonskomiteen. Et mindretall ønsket SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

Du kan lese nominasjonskomiteen førsteutkast til stortingsliste i sin helhet her.

Vil ha mer bredde

Etter førsteutkastet til lista ble klart har ikke reaksjonene latt vente på seg.

–  Jeg mener dette utkastet ikke representerer den bredden vi har i SV. SV har alltid vært et rødt og et grønt parti, som står for internasjonal solidaritet og rettferdighet. Derfor mener jeg det er viktig å få tydelige kandidater for miljø og internasjonal solidaritet høyt oppe på lista, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, som er gruppeleder for SV i Oslo bystyret.

–  Vi skal også være et mangfoldig parti. Jeg vil ha kandidater med minoritetsbakgrunn høyere opp på lista og også en ungdomskandidat fra Sosialistisk Ungdom (SU), legger Holmås Eidsvoll til.

Klar for duell

En som var veldig fornøyd i dag var Ingvild Reymert.

–  Jeg er utrolig glad for at et så stort flertall i komiteen vil ha meg på førsteplass på Oslo SVs stortingsliste. Takker for tilliten! Jeg er veldig motivert til å jobbe for mer fordeling, en rettferdig boligpolitikk og klima på stortinget for SV, skriver Reymert selv på Facebook.

Hun har også delt et bilde av seg selv smilende sammen med partisekretær Kari Elisabeth Kaski, som også har delt sine tanker om utkastet til stortingslista.

Les også: Kaski-konkurrent

–  Jeg syns det er veldig kult at det er flere damer som har lyst på førsteplassen her i Oslo. Sånn har det ikke alltid vært. Jeg vil fortsatt på Stortinget for å kutte klimagassutslipp og redusere forskjellene! Jeg gleder meg derfor til de kommende ukene, vi har en åpen nominasjonsprosess i SV som jeg liker. Og jeg regner med at jeg og Ingvild vil møtes til mange debatter ute hos lokallaga i Oslo. skriver Kaski på Facebook.

Den første debatten tar hun mot Reymert i morgen hos NRKs Politisk kvarter.

Les også: Kaski tenker på Stortings-plassen