Annonse
Kjendisstint på Versaces catwalk i Milano, f.v.: Jamie Bochert, Kendall Jenner og Gigi Hadid.

Power-dressing fra Versace

Sport er mote, sier min kollega. Jeg hater det. Men han har selvfølgelig helt rett.

Annonse
Nye Trender

 

Hardsminkede modeller med rosa og blått hår,  digre boblejakker, lårkort glitter og høye hæler? Vi snakker ikke køen utenfor en nattklubb i England en sen lørdagskveld, men catwalkvisningene til Donatella Versace under moteukene i London og Milano nylig.  Donatella, som er kjent for sin rå og utfordrende design har forflyttet sine modellkvinner stilmessig fra nattklubber og barer til en mer atletisk arena, med detaljer hentet fra fritidsmoten.  Dermed smakte ready-to-wear-kolleksjonene fra Versace og husets yngre merkevare Versus mer av sportsdrikk enn champagne. Det hviskes i bransjen om at datteren Allegra (30), som arvet 50 prosent av den italienske familiebedriften etter sin onkel Gianni da hun var 11, har inspirert sin mor til å gå andre veier stilmessig og gjøre merkevaren mer ungdommelig.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Slagord

Store jakker med brede skuldre, feministiske slagord og sportsinspirerte striper og bånd – alt sammen i sterke blåtoner, oransje, gult og svart løftet denne kolleksjonen ett hakk nærmere den kontemporære sportsmoten a la Alexander Wang og norske C.l.e.a.n av Christina Ledang. Gøy at Donatella går nye veier, men rådyr design med slagord av typen «equality» og «unity»  blir bare overtydelig fjollete og flaut. Men kombinasjoner av gull- og metallskimrende lange kjoler og skjørt i florlette gjennomsiktige stoffer med digre boblejakker og fuskepels var tøft og minnet ikke så lite om det vi så fra Anne Karine Thorbjørnsen på Oslo Runway i år. Men, der Thorbjørnsen er avant garde og dekonstuert sitter Donatella fortsatt solid fast i mer tradisjonell glamour – hun har tross alt et etablert motehus med en lang tradisjon i ryggen. Selv om den arven må være betryggende for en motedesigner så kan den også være et hinder til å slå seg fullstendig løs, som en ung designer fra Norge.

Les også: Labbetuss hos Prada

Les også: Se og prøv klærne fra catwalken

Les også: Eksklusiv shopping i sentrum

Lss også: – Designere frykter ikke kritisk presse

Modellbonanza

Punkinspirert makeup signert superstylist Pat McGrath, hår med neonfarger – hallo åttitallets crazy color! -  samt valget av modeller, sa like mye som klærne. Spesielt  severdig er  Jamie Bochert, som gikk for Versace i Milano. Patti Smith-lookalike Brochert er en av de tøffeste modellene i dag og det er en glede å se henne ofte på catwalken. Også power-icons som Kendall Jenner og Gigi Hadid kastet nødvendig glans over Versaces Milano-visning, som var så breial som en åttitallssåpeopera.
Fint? Tidvis. Nytt? Njææ. Brukbart? Avgjort.

 

Annonse