Den beige utgaven er den Pharrell selv bruker mest.

I kø for sko i Grensen

Adidas slipper en ny sko i samarbeid med artisten Pharrell og da blir det kø utenfor butikken.

Av Christian T. Sandborg og Espen H. Rusdal

Det blir et stadig vanligere syn å se lange køer utenfor skobutikker i Oslo. Det er ettertraktede modeller som kommer i et begrenset antall som trekker kundene. Disse skoene kan så selges for mange ganger prisen på eBay.

Allerede halv ti fredag morgen var de første på plass i kø foran tennis i Grensen i Oslo. Skoen Pharrell X Adidas NMD HU, kommer altså i en ny utgave med knaster på sålen og en litt mer robust utførelse. Om det blir som sist Pharrell jobbet med Adidas på en NMD-modell, blir skoen umiddelbart verdt mange ganger utsalgsprisen. På eBay finner vi flere til over 10.000 kroner paret.

Som nummer tre i køen utenfor Tennis finner vi Kristoffer Ranvik (18). Det regner og det er et halvt døgn til til butikken åpner og han får skoene i hendene.

Hvor ofte står du i kø?

– Jeg har stått i kø omtrent fem ganger nå. Grunnen til at jeg gjør det er kulturen rundt det. De som står her har samme interesser, det er som en egen subkultur. Du møter mange av de samme folkene i forskjellige køer, så du møter ofte folk du kjenner, sier han.

Bruker du det du kjøper, eller selger du det?

– Jeg bruker alt jeg kjøper, jeg er ikke en som selger videre, jeg er faktisk litt imot det fordi folk kan spørre etter 10.000 kroner for noe som bare er verdt 5.000, forklarer Ranvik.

Kristoffer (i camojakke) og de andre i kø utenfor Grensen.

Les også: Her er skoen de står i kø for

Pledd

Hos Tennis bistår de kundene så det ikke skal bli så ille å vente timevis.

– Vi har pledd og ladestasjon til mobiler, forteller butikksjef Andreas Knuden og skotter ut på regnet og køen på fortauet.

Skoen Pharrell X Adidas NMD HU, kommer altså i en ny utgave med knaster på sålen og en litt mer robust utførelse. Skoen bygger på den populære NMD-silhuetten til Adidas, men med Pharrell Williams’ egen vri og har fått navnet Hu_NMD Tr. Da forrige NMD Hu fra Pharrell kom i butikk, var skobutikken Tennis i Grensen i Oslo utsolgt på minutter.

– Folk sto i kø fra 14.00 på dagen, sier butikksjef Andreas Knudsen.

Og det er kanskje ikke så rart. Skoene kostet den gang 2.400 kroner. Både den røde og den sorte modellen ligger nå ute på eBay til over 10.000 kroner, mens det ligger tilbud om forhåndsbestilling av den nye modellen, hos selgere samme sted, for vel 4.000 kroner.

Forrige gang Tennis slapp Pharrell-skoen, var det slipp midnatt. Det samme kjører Tennis denne gangen.

– Det er midnight release og ett par per kunde, sier Knudsen.

Les også: Livet er en kø

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Fire farger

Denne gangen er Pharrell sin NMD-modell en sko som passer til norske forhold.

– Det er fire farger og i tillegg en ny såle, en trailsåle, som er brukt på tidligere NMD-modeller. Tanken er at du kan bruke de i vær og vind høst- og vinterstid. Det er meningen bak det, sier Knudsen.

Antallet sko er litt usikkert, men etter det Dagsavisen erfarer er det omtrent 40 par ved hvert utsalgssted fordelt på fire farger; Pale Nude, Sun Glow, Core black og Noble Ink. I det siste har Pharrell brukt Pale Nude ganske så mye og da er det muligens den det blir mest rift om?

Og det er tre steder i Oslo hvor du kan skaffe deg denne skoen: Yme i Paleet, Stress i Kirkegata og Tennis i Grensen. Enn så lenge blir det slipp av skoen hos Yme først på lørdag morgen, mens Tennis og Stress i Kirkegata legger skoene ut for salg ved midnatt. Altså Fredag. Skoene vil koste 2.499 kroner.

Den beige utgaven er den Pharrell selv bruker mest.

Les også: Jeg, en køsitter

Stress

Hos Stress i Kirkegata forventer de kø.
– Ja, når vi ser hvor populære den forrige var og hva de går for på nettet, så foventer vi kø, sier butikksjef Erik Schjetne.

Hos Yme er det vanlig køsystem. «Alle fire skoene dropper lørdag morgen kl. 10.00 i butikk og hvis det er stock igjen vil vi slippe resterende beløp på nett kl. 18.00. Det vil være normalt køsystem og ikke raffle. Kun ett par per kunde - med unntak for de som ønsker å stå i kø flere ganger for en annen farge. Skoene er priset til 2499,- og kommer i str. UK 5.5 - 12.», skriver de på Instagram.

Les også: Yeezy helt tomt på minutter

Pharrell X Adidas kommer i fire farger.

Kleskolleksjon

Denne gangen kommer det også en kleskolleksjon. Denne henter også inspirasjon fra turmiljøet i LA. Og et ikke så lite retropreg i fargene.

– Den er inspirert av hikingkulturen i LA. Det er en windbraker, en hoodie og en t-skjorte, forklarer Knudsen.

De siste årene har det vokst fram en subkultur og en industri rundt det å selge sko og klær til overpris på nettsteder som eBay. Blant de mest populære modellene finner vi Kanye Wests sko Yeezy Boost 350, der enkelte modeller går for titusenvis av kroner.

Forvent derfor at mange av den nye modellen til Pharrell også vil finne veien til en reseller nær deg.