Nord-Norge

Supporterne fornøyd tross tap: – Kunne ha vunnet på en annen dag

Bodø/Glimts superrekke i Europa på eget gress ble brutt i torsdagens knepne tap for Premier League-lederne Arsenal. Det brydde ikke fansen Dagsavisen traff etter kampen seg så mye om utenfor Aspmyra. Se fansens reaksjoner her.

Før kampen hadde ikke Glimt tapt eller spilt uavgjort på hjemmebane i Europa siden 2-3-nederlaget for Legia Warszawa i mesterligakvalifiseringen i juli i fjor. Siden den gang hadde Aspmyra vært et fort. 14 av 14 kamper endte med seier, deriblant to triumfer mot den italienske storklubben Roma (6-1 og 2-1).

Arsenal var klart best i oppgjøret på Emirates forrige uke, men foran et fullsatt Aspmyra stadion var det en langt mer jevnspilt førsteomgang som utspilte seg på kunstgressmatta på Aspmyra, da Bodø/Glimt tok i mot Arsenal i gruppespillkamp i Europa League.

Arsenal fikk den beste starten, da stjerneskuddet Bukayo Saka kunne sette inn ballen til høyre bak en utspilt Nikiti Haikin i Glimt-målet etter 23 minutter.

Både Glimt og Arsenal hadde sjanser til å henholdsvis redusere og øke ledelsen, men gikk til pause på 0-1.

I andre omgang var det derimot Glimts tur til å styre kampen mer, og både Ola Solbakken og Runar Espejord var nær å redusere for nordlendingene i løpet av de første 15 minuttene. Glimt holdt tidvis trykket oppe gjennom resten av kampen, men greide ikke å få uttelling for sjansene sine.

– Det var en veldig spennende kamp. Jeg synes Glimt ytte Arsenal god motstand i kveld. Det var veldig bra, og vi kunne egentlig ha vunnet 2-1, sa en av supporterne Dagsavisen snakket med etter kampen.

– Det er veldig bra gjort av gutta, som bare taper 1-0 for Arsenal. De er kanskje Premier Leagues beste lag akkurat nå, og det er godt jobba av Glimt. På en annen dag kunne vi ha vunnet, sa en annen.