Trikkeligaen

VIF-duoen tror på Ødegaard-hjelp: – Klart det er bra for oss

Amor Layouni og Magnus Sjøeng gleder seg over at Bodø/Glimt får en tøff kamp mot Martin Ødegaard og Arsenal i Europaligaen torsdag kveld. Trener Dag-Eilev Fagermo er ikke like sikker.

VALLE (Dagsavisen): Bodø/Glimt ligger på sølvplass i Eliteserien, seks poeng foran tabellfemmer Vålerenga. Søndag møtes lagene på Intility Arena i Oslo. Skal VIF kjempe seg opp i medaljestriden igjen, bør det bli tre poeng mot bodøværingene.

– Jeg forventer at Glimt kommer til å gå ut hardt. De ønsker å være det førende laget, så klart. Vi må kjøre vårt eget spill mot dem. Vi er sterke hjemme, og skal fortsette å være det på søndag, sier Vålerenga-ving Amor Layouni til Dagsavisen om møtet med gamleklubben Glimt.

Amor Layouni på torsdagens Vålerenga-trening.

– Mange var overrasket over måten dere tapte for Rosenborg på forrige runde. Hvordan har man analysert tapet, og hvordan snur dere det til seier på søndag?

– Det hender at man taper fotballkamper. Vi gjorde feil som kostet oss dyrt mot Rosenborg. Og RBK er bra hjemme. Det er en kamp vi vil glemme, rett og slett. Vi må bare fortsette med det vi har gjort, for før Rosenborg-kampen vant vi mange på rad. Det kan vi ikke endre etter én dårlig match, svarer han.

Les alt om Vålerenga her!

Fagermo peker på bredden

Layouni sier han har en god magefølelse før Glimt-oppgjøret. Og tror en hjelpende hånd fra London kan bidra i VIFs favør.

– Det er klart det (Glimts kamp mot Arsenal) er positivt for oss. Det er bra. Glimt har flere meter i beina enn oss nå. Vi kommer til å være friskere på søndag. Så det drar vi en fordel av, ja, mener Vålerenga-profilen.

Duellen mellom Martin Ødegaards (t.v.) Arsenal og Patrick Bergs (midten) Bodø/Glimt ga ny toppnotering for Viaplay. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB.

Keeper Magnus Sjøeng, som nylig skrev under på kontraktsforlengelse med Vålerenga, er enig.

– Jeg tror det kan være positivt for oss med en såpass tøff kamp for Glimt, sier han til Dagsavisen.

– Samtidig må vi gå utpå der på søndag og tenke på oss selv. Vi skal gjøre den jobben vi må gjøre, sier burvokteren.

Dag-Eilev Fagermo er ikke enig i at VIF har en fordel på grunn av Glimts kamp mot «The Gunners».

– Bodø/Glimt har en enorm stall. De har mulighet til å bytte to, tre, fire mann. Så jeg tror ikke det har noe å si. Dessuten er det bra å spille kamper på et høyt nivå. En ting er å få flere meter i beina, men sånne kamper gjør at du får mer fart i beina. Når du da kan rullere i tillegg, som Glimt kan, så kommer de uansett hit med et sterkt lag, sier han til Dagsavisen.

Dicko-skade

Fagermo opplyser at Stefan Strandberg er bedre, men at han neppe rekker Glimt-kampen. Leonard Zuta er usikker til oppgjøret. Backen trente ikke torsdag. En annen som kan miste storoppgjøret, er kantspiller Jacob Dicko Eng. Han måtte avbryte torsdagens økt med en mulig hamstringskade.

Jacob Dicko Eng tok seg til låret og måtte avbryte torsdagens VIF-økt på Valle.

Fagermo tror ikke det blir mange endringer fra Rosenborg-kampen sist. Han ser fram til oppgaven som venter søndag.

– Glimt må vinne, skal de ta sølvet. Og vi må vinne, skal vi henge oss på igjen. Så det er to lag som må vinne.

– Hva er konsekvensen av det, hvis man tenker kampbilde?

– At det sannsynligvis blir en åpen, morsom fotballkamp.

VIF-treneren forventer en langt bedre prestasjon enn i tapet mot Rosenborg.

– Det ble en svak kamp i Trondheim. Først og fremst må vi opp på et høyt nivå mot Glimt, hvis ikke får vi juling igjen. Men vi har hatt en bra treningsuke i hvert fall. Vi har jobbet med vårt eget spill, så jeg håper vi skal se mest mulig av det. Skal vi slå Glimt, må vi være gode på det vi er gode på. Vi kan ikke ta hensyn til andre lag. Vi må få ut det beste, vi må greie å være Vålerenga, sier han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!Nyeste fra Dagsavisen.no: