Sport

Store utskiftinger i MFK

Forrige sesong scoret de tre spanjolene Jorge Rodriguez, Oscar Guerrero og Marcos Gondra Krug til sammen over halvparten av målene til Moss FK. Nå er de to sistnevnte borte, og Rodriguez kan også forsvinne.

Det bekrefter Fredrik Scheinert, sportslig leder i klubben, til Dagsavisen Moss Dagblad.

- Status nå er at Marcos og Oscar forsvinner, men vi er fortsatt i dialog med Jorge, sier han.

 

Trenger ekstern finansiering

Rodriguez ble klubbens toppscorer med 17 mål i fjor. Deretter følger Guerrero, som noterte seg med 13 mål på bare 11 kamper.

Forutsetningen for at Rodriguez fortsetter i MFK er at klubben får

ekstern finansiering.

- Slik situasjonen er nå ser begge parter an muligheten, men det er først og fremst et økonomisk spørsmål. Med dagens budsjett har vi ikke mulighet til å få gjort dette alene, og vi kommer heller ikke til å foreta oss noe krumspring ved å ta en stor risiko på økonomisiden. Men hvis vi får hjelp til å finansiere han eksternt, er det en sjanse for at han blir med videre, forteller Scheinert.

Han regner med en endelig avgjørelse vil bli tatt i løpet av et par uker.

 

Disse er med videre

MFKs fjerde spanjol, Álvaro Baigorri, har fortsatt kontrakt med klubben neste sesong. Han er dermed i en ganske eksklusiv gruppe i MFK-stallen. Blant forrige sesongs A-lagsspillere er det nemlig bare fire andre som har kontrakt med klubben etter i år, ifølge Scheinert. Dette er Sulayman «Sal» Jobarteh, Berat Jusufi, Tim Reinback og Fabian Stensrud Næss. I tillegg har svenske Marcus Olsson allerede forlenget med klubben i ett år til.

Så langt har også juniorspillerne Henrik Andreas Stokkebø, Christian Bretun og Eirik Varg Kaldheim blitt løftet opp til A-laget.

- Det er flere juniorspillere vi vil vurdere fram mot jul og som kan ta steget opp, sa Ørjan Christiansen på sin første trening som hovedtrener i forrige uke.

Klubben har ytret et ønske om å utvikle unge spillere i stadig større grad.

- Det er helt i tråd med hvordan jeg tenker. Så lenge man er god nok, vil man slippe fram, lover treneren.

 

Flere på vei inn døra

Foreløpig har klubben signert to helt nye spillere. Dette er den 23 år gamle midtstopperen Mads Ryghseter og den 25 år gamle midtbanespilleren Martin Elvestad, fra henholdsvis Birkebeineren og Kvik Halden. Som Moss Dagblad skrev tidligere denne måneden er også Vidar Martinsen MFK-aktuell. Klubben bekrefter at de har hatt et møte med spilleren, men foreløpig er de ikke kommet noe nærmere en signering.

Ifølge Scheinert er enda flere ikke-navngitte spillere på vei inn «i løpet av de neste ukene».

- Det kommer til å komme flere, men det viktigste for oss nå er å få på plass våre egne spillere som har utløpte kontrakter.

Blant dem som er i lovende forhandlinger med klubben er René Elshaug og kaptein Thomas Klaussen.

 

Skal trene mer neste år

Klubben ønsker å også ha en mer lokal profil på 2015-laget, ved at spillerne hovedsakelig kommer fra Østfold eller Oslo-området. De er ikke i forhandlinger med noen fra utlandet, utenom Rodriguez.

- Vi er ekstremt opptatt av å ha de rette spilletypene. De skal ha riktig alder, en profesjonell holdning og passe godt inn sosialt i spillergruppa. De skal også ønske å utvikle seg og ha fotballen som prioritet, forteller den sportslige lederen.

Det blir enda viktigere enn før, ettersom A-laget kommer til å ha flere fellestreninger. I fjor hadde de tre i uka. Neste år blir det fem.

- Det kommer til å være ekstremt tøft rent fysisk, sier Scheinert.s

Mer fra Dagsavisen