Sport

NFF har koblet inn politiet

KAMPFIKSING: Fotballforbundet har koblet inn politiet etter at tidligere fotballagent Knut Høibraaten kommer med anklager om kampfiksing i sin nye bok.

Der hevder Høibråten blant annet å ha blitt tilbudt en koffert med 800.000 kroner for «å kjøpe tre-fire spillere på Moss FK».

Hensikten var å sørge for at resultatet i en Aalesund-kamp på Melløs i 2006 skulle ende med minst en tremålsseier til bortelaget. Høibraaten hevder han takket nei til tilbudet. Kampen endte 0-5.

- Jeg er 100 prosent sikker på at den kampen ble fikset, sier Høibraaten om resultatet.

Vil ha fakta på bordet

Norges Fotballforbund vil nå ha alle fakta på bordet etter Høibraatens påstander om kampfiksing mellom Moss og Aalesund:

«Nå ber NFF ham komme med all informasjon han sitter på i saken», skriver forbundet i en pressemelding.

Videre skriver forbundet at det tar samtlige påstander om kampfiksing på alvor og at det har faste rutiner for hvordan slike saker behandles.

«NFF vil ettergå påstandene og har orientert politiet og kontaktet de aktuelle klubbene.»

Ifølge pressemeldingen har forbundet allerede tatt kontakt med dommeren og undersøker videobilder fra kampen. Høibraaten blir nå invitert til et møte med NFF.

«Han vil bli bedt om å orientere om all informasjon han sitter på i saken, før det blir tatt stilling til hva som skjer videre».

Tror ingenting på det

Fabien Vidalon utgjorde midtstopperparet sammen med Tom Reidar Haraldsen i kampen. Franskmannen mener resultatet var fortjent, og tar avstand fra anklagene:

- Jeg synes det er opprørende å høre. Jeg har ingen tro på at det stemmer, sier han.

Hvem skulle det være?

Christian Michelsen var kaptein for Moss FK i den aktuelle kampen. Han har heller ingen tro på at noen fra klubbens side var involvert i kampfiksing:

- Det er jeg helt sikker på ikke stemmer. I min karriere har jeg aldri vært i nærheten av å tenke på kampfiksing engang. Vi hadde en så fin gruppe, at jeg ikke klarer å forestille meg hvem som skulle ha gjort noe slikt, sier han.

Midtbanespilleren sier han ikke stusset noe over verken resultatet eller selve spillet etter kampslutt.

- Der og da var vi bare utrolig skuffet over egen prestasjon. Man er alltid forbannet når man taper, og det var vi da også. Sifrene gjenspeilte ikke kampbildet, mener han.

Den tidligere MFK-kapteinen, som nå trener Kristiansund BK, har bare positive ord å si om klubben.

- Jeg hadde noen fantastiske år i MFK. Klubben var kjennetegnet av et godt og sultent miljø, som ønsket å ta steget opp til eliteserien, sier han.

Ingen mistenkelige mål

Thomas Thorkildsen, nåværende styreleder i klubben, synes det er lite hyggelig å høre at en MFK-kamp blir knyttet til kampfiksing. Han har heller ingen tro på at noen i klubben på den tida skal ha vært involvert på noe vis.

- Når jeg ser målene nå, så er det vanskelig for meg å forstå at den kampen var fikset. Det er tydeligvis ganske lett å anklage folk i dag. Han håper vel at mange skal lese boka.

- Får anklagene noen reaksjoner fra klubbens side?

- Vi har ikke snakket om det, men vi får nok ikke gjort annet enn å bare registrere at det skjer.

Thorkildsen understreker at klubben tar sterk avstand fra kampfiksing.

- Vi følger retningslinjene fra forbundet. De er veldig oppegående og frampå med dette, sier han.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no