Nyheter

Sølv ikke nederlag

Etter mye motgang og flere sesonger med sportslig stagnasjon, løsnet det skikkelig for Linn Oppegaard (22) i fjor sommer. Fredag kveld sikret mossejenta seg sin første medalje fra et senior-NM.

Av: Rune Helle og Dag Eliassen

– Jeg er strålende fornøyd med dette. Tiden var ikke allverden, men medalje var bra, oppsummerte hun etter at hun ble nummer to på favoritten 400 meter med tiden 53,56.

Hun ble kun slått av supertalentet Henriette Jæger fra Aremark, som vant med 52,90.

– Mitt mål i dag var medalje. Så fikk tiden komme i annen rekke, understreker Linn.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Østfoldingene Henriette Jæger og Linn Oppegaard tok første- og andreplassen på fredagens 400-meter under NM i Bergen. Foto: Vestpress

Det var vått og kaldt i Bergen.

– Det var ikke forhold for de store tidene, sier Linn Oppegaard til Moss Dagblad.

Hun har hatt en utrolig fremgang denne sesongen. Mossejenta vant U-23 NM i Kristiansand for seks uker siden, og hun har flere ganger denne sesongen vært under den over 30 år gamle kretsrekorden på 400 meter. Nå står hun med sterke 53,13.

– Jeg hadde 55,50 i fjor, sier Linn etter den formidable fremgangen.

Hun har lagt bak seg noen tunge år, men i fjor begynte det å løsne. Under hoved-NM på Hamar i 2019 var hun i finalen både på 100 og 200 meter.

– Da ble jeg fem og syv, sier Linn som den gang overrasket veldig.

Under NM i Bergen denne helgen dobler hun med 200 og 400 meter. Linn stod over fredagens 100 meter. Det ville blitt for mye med fem løp på en dag.

– Ikke noe å tenke på. Tidligere var jeg sprinter. Sammen med min trener Jørn Tollefsen har vi hele veien jobbet mot at 400 på sikt skal bli min beste distanse, forteller hun.

Linn hadde tredje beste tid før start.

– Målet var pallplass, men det er veldig høyt nivå både på 200 og 400 meter denne sesongen. Det er imidlertid bare inspirerende, konstaterer hun etter sin første NM-medalje.

Les også: Linn Oppegaard knuste mosegrodd rekord på Bislett

Tre gull i fjor

Linn gjorde sitt klart beste nasjonale mesterskap da hun vant både 100, 200 og 400 meter på U-23 NM i fjor på denne tiden.

– Jeg løper mye fortere enn i fjor på samtlige distanser, presiserer Linn som gleder seg stort over det.

På årets U-23 NM ble det gull på 400, og bronse på de to korteste distansene.

– Det var mye høyere nivå på sprinten under U-23 NM enn i fjor. Jeg har perset på de korteste øvelsene også, men i år er det nesten samme startfelt i junior som senior. Slik var det ikke i fjor, understreker hun.

Tynn tropp

Moss har bare Linn og Mathilde Sofie Karlsen Kolseth (17) med i helgen. Mathilde Sofie var i finalen i tresteg på senior NM i fjor, og hun har satt personlig rekord med pene 12,07 denne sommeren. På ungdoms-NM ble Mathilde Sofie nummer to etter Henriette Jæger.

Følg Moss Dagblad på Facebook!

Mer fra Dagsavisen