Nyheter

Arrestert mann sparket politibetjent mens hun kjørte på E6

En mann som satt i baksetet på en politibil likte dårlig at han skulle fraktes til arresten. Under kjøringen på E6 sparket han til politibetjenten i førersetet.

Sparket førte ikke til at den kvinnelige politibetjenten mistet kontroll over bilen, men dette ble nevnt som et mulig utfall da saken nylig kom opp i Moss tingrett.

– I skjerpende retning må det legges vekt på at tiltaltes spark, som var rettet mot hodet på bilens sjåfør, lett kunne ha fått et alvorlig utfall dersom hun hadde mistet kontrollen over bilen, konkluderes det i dommen som nå er avsagt mot mannen.

Kom seg løs fra setebeltet

Volden skjedde helt tilbake i 4. juli 2017. Mannen i 50-årene hadde blitt plukket opp av politipatruljen i Våler og skulle fraktes til arresten på Grålum.

Underveis klarte han å løsne sikkerhetsbeltet, til tross for at han var beruset og påført håndjern.

Dommen beskriver at mannen sparket i kjøretøyets midtstolpe, mellom førersetet og passasjersetet, slik at stolpen ble bøyd. Etter dette skjedde sparket som var rettet mot førerens hode. Ettersom politikollegaen i passasjersetet foran fikk tak i mannens bein, klarte han ikke å treffe bilførerens hode. I stedet ble hun truffet av et dobbeltspark i skulderen og siden. På dette tidspunktet kjørte hun i fart på E6, ifølge dommen.

LES OGSÅ: Dømt for innbrudd på Moss rådhus

Lang liggetid

Mannen erkjente straffskyld for forholdet, men husker ingenting av hendelsen. Påtalemyndigheten la ned påstand om 15 dagers betinget fengsel da saken kom opp i Moss tingrett. Dette mente retten var for lite, og satte straffen til 21 dagers betinget fengsel i stedet. Dette på grunn av lang saksbehandlingstid.

Mannen måtte vente nesten tre år for å få dommen. Retten kom fram til at ren liggetid for denne saken var to år. Dette er et klart brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjonens (EMK) lovkrav om «rettergang innen rimelig tid».

LES OGSÅ: Mann dømt i Moss tingrett: Voldtok datteren, dokumenterte det og delte overgrepsbildene på nettet

Mer fra Dagsavisen