Nyheter

Gullungen i Moss Sentrum

Papegøyen Gunnar er død, og en utstoppet utgave er nå godt forvart på Moss Bibliotek. Men måkene er i ferd med overta "reviret" til Gunnar, og det er observert måkereder midt i sentrum. I dag morges hadde en måkeunge forvillet seg ned i gågata.

Bilde 1 av 3

Av: Brit Jorunn Hundsnes

Gågata i Moss er ikke lenger kun et sted for ivrige shoppere, dagdrivere og turister. Her finner vi også en bitteliten krabat som løper rundt på to tynne stylter av noen ben med svømmehud mellom tærne. Den lille grå dunkroppen har så vidt begynt å få noen pjuskete fjær i stjerten og der hvor vingene en gang skal bre seg ut til en meter fra spiss til spiss og sveve over Moss by. Men foreløpig er det lang vei dit og mange farer som lurer for en liten sjel som rager 15 centimeter over bakken. Når jeg nærmer meg, skriker det hysterisk over hodet mitt, hvor dens overbeskyttende måkemamma og måkepappa er klar til angrep om ikke jeg lar deres lille «barn» være i fred.

Vær forsiktig

Det er tidlig morgen, men snart våkner byen til liv og hele gågaten vil vrimle av mennesker, barnevogner og andre doninger som kan tråkke på, kjører over, snuble borti, eller helt uten å vite det komme til å skade en liten grå tass som kun prøver å overleve i gågaten. Nå løper den rundt utenfor inngangen til Amfi kjøpesenter, mens den febrilsk prøver å finne et trygt sted å gjemme seg. Så herved er Moss befolkning advart; se deg godt for når du entrer sentrum, for det kan godt være du treffer på lille… som enda ikke har et navn, men som våre lesere gjerne kan komme med forslag på.

Mer fra Dagsavisen