Nyheter

- Bruk pengene på sosial boligbygging

I dagens bystyremøte (17. oktober) vil Remi Sølvberg (Rødt) foreslå at hele overskuddet på salg av eiendommer i Nyquistbyen skal brukes på sosial boligbygging i Moss.

- MK Eiendom vil  sitte igjen med et klekkelig overskudd etter salg av eiendommer i Nyquistbyen til Jernbaneverket (JBV). Vi i Rødt vil stemme mot at deler av overskuddet skal brukes på prestisjeprosjektet "Sjøsiden", slik rådmannen har foreslått. Det eneste riktige er å sikre at alle pengene skal brukes på sosial boligbygging. Det kan ikke være kommunens, eller MK Eiendoms oppgave å   kaste seg inn i konkurranse med private eiendomsselskaper om å tjene penger på luksusboliger i vannkanten. Fellesskapets penger må i stedet brukes til det beste for byens innbyggere, sier Rødts Remi Sølvberg. I perioden 2001 til 2009 kjøpte MKEiendom 20 eiendommer i Nyquistbyen for tilsammen 33 millioner kroner. Verdien av disse eiendommene er nå steget med omkring 15-20 prosent,

Ny jernbanetrase

I dag blir regulerinsplanen for nytt dobbeltspor på strekningen Sandbukta- Moss - Såstad vedtatt i Moss bystyre.   Det betyr at erverv av eiendommer i Nyquistbyen kan settes i gang for fullt, og om kort tid vil et stort antall boliger bli fraflyttet og revet. - Flere av innbyggerne i Nyquistbyen er mennesker som vil få det svært vanskelig med å komme seg inn på dagens overopphetede boligmarked.  Boligprisene har steget 5 prosent de siste 12 månedene. Boligmarkedet er blitt en ulikhetsmaskin, og en sosial boligpolitikk er tvingende nødvendig ikke bare for dem som har falt utenfor, men også for folk flest.  Moss kommune bør derfor sørge for at lavt prisede boliger blir skjermet fra markedet, og solgt til dem som trenger dem mest. MK Eiendom kan være sentrale i et slikt prosjekt, men da må politikerne tørre å ta grep og ikke overlate boligbyggingen til et marked ute av kontroll, sier Remi Sølvberg.

Mer fra Dagsavisen