Nyheter

266 kan bli tatt ut i streik i Moss

Fellesforbundet vil ha storstreik i industrien fra søndag. I Moss involveres 266 ansatte i ti bedrifter.

– Vi er klare for å gjøre det som skal til og står hundre prosent bak forbundet. Her har det ikke vært streik på mange år, selv har jeg aldri vært med på det, men nå er vi klare for streik, sier verkstedsklubbformann Halvor Been ved Aker Subsesa AS i Moss, hvor 87 av de ansatte er medlemmer av Fellesforbundet.

Pensjonsordningen og sosial dumping var i forkant av forhandlingene varslet å bli de heteste potetene.

Viktige pensjonspoeng

Hva som nå er årsaken til at Fellesforbundet krever brudd i meklingen med Norsk Industri, er ikke det lokale tillitsmannslaget orientert om foreløpig.

– Men vi ser det for eksempel som svært viktig å få avklart pensjonsordningen, og ønsker at man skal tjene opp pensjonspoeng fra første krone. Med stadig flere midlertidig ansatte blir pensjonsrettighetene også viktigere, sier Been til Moss Dagblad.

– Har masse å gjøre

Foruten Aker, som har flest medlemmer av de streikeutsatte bedriftene i Moss, kan ni andre bedrifter bli rammet. Det gjelder ifølge NRK 46 ansatte hos TrioVing, 38 hos Hansen Protection, 20 ved Moss Varmeteknikk, 20 ved Seas Fabrikker, 15 hos PartnerTech, 12 ved Kraftex, 12 ved Moss Jern- og Stanseindustri, 8 av de Pon Equipment-ansatte og 6 medlemmer ansatt hos Wärtsilä. I tillegg kan to ansatte ved mosseavdelingen til ASSA Abloy Hospitality bli tatt ut. Totalt dreier det seg om 266 medlemmer.

Ved Hansen Protection står oppgavene i kø. Der håper direktør Terje Gorm Hansen partene kommer til enighet før meklingsfristen utløper ved midnatt til søndag.

– Vi har masse å gjøre og håper inderlig å unngå streik. Det får nok ikke katastrofale følger, men kundene vil merke det på leveringstiden. Vi vil helst holde det vi lover, sier han.

Mer fra Dagsavisen