Nyheter

– Pole gir meg glede

Yvonne Nguyen (27) gikk videre fra auditionrundene i Norske Talenter på TV 2 i går. Nguyen er blant landets fremste poledansere.

Gratulerer! Alle de fire dommerne sendte deg videre fra auditionrunden i Norske Talenter i går. Hvordan var nervene i forkant av auditionen?

– Jeg var veldig nervøs rett før jeg gikk inn på scenen. Jeg er vant til å stå på scenen, men jeg har funnet ut at jeg ikke trives foran kameraet.

Hvorfor meldte du deg på?

– Jeg ble oppfordret av eieren av polestudioet jeg jobber på – Sometimes Pole Studio. I tillegg synes jeg det er gøy å prøve noe nytt, så jeg tenkte hvorfor ikke.

Hvordan reagerer andre når du forteller at du driver med poledance?

– Det kommer an på hvem jeg snakker med. Men jeg får flere positive reaksjoner nå enn jeg gjorde da jeg første begynte med det for tre år siden.

Hva gir det deg å drive med pole?

– Det gir meg glede, mestringsfølelse, gode venner og muskler.

Hvilke ambisjoner har du for karrieren din?

– Jeg elsker å reise og jeg elsker poledancing. Drømmen er å kombinere disse to! Jeg vil reise rundt i verden, og gjerne gi workshops en dag.

Hva håper du å oppnå med Norske Talenter?

– Å vise Norge hva poledance kan være. Akkurat som dans, finnes det også mange ulike stiler og sjangre i pole. Polefitness, akrobatikkpole, sexy pole, contemporary pole – you name it. Jeg liker å mikse alle disse stilene sammen. Men mest av alt vil jeg at folk skal se at poledance er en effektiv og morsom treningsform. Kanskje flere vil starte med pole etter min audition på Norske Talenter?

Hvordan er polemiljøet i Moss?

– Jeg bor og underviser i Oslo, men jeg kjenner flere som driver med pole i Moss. Polemiljøet i Moss vokser sakte og forsiktig, og det er bra.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Wild Swan» av Jung Chang.

Hva gjør deg lykkelig?

– Mammas mat!

Hvem var din barndomshelt?

– Baby Spice. Ikke spør hvorfor.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ofte kommer for sent til avtaler. Jeg lider av tidsoptimisme.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser godteri og henger på YouTube i flere timer.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– For menneskerettigheter og mot pelsoppdrett.

Er det noe du angrer på?

– Det er mye jeg angrer på. Men jeg ser på det som livserfaringer jeg kan ta med meg videre i livet.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg bør vel si fredsprisvinner Malala Yousafzai for å virke seriøs. Men jeg går heller for Ruby Rose (australsk skuespiller og modell, journ.anm.).

Mer fra Dagsavisen